CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 8, 2009

kawen oh kawen...


SALAM...

cakap pasal kawen ni mmg la best.. makan kenduri ^_^ nyum nyum..
so untuk thn 2009 ni.. kwn ku faizah saibul telah menjadi pembuka tirai perkahwinan hihi 010109...
b4 wedding dia, ada la gak aku sempat menemuramah dia hehe saje korek2 rahsia persiapan kawen iza.. pening gak kepala.. byk hal nk kena di amik kira... mari kita wat checklist ape yg perlu masa nk wat persiapan kawen hehehe

  • pertama skali ape lagi kalo bukan D.U.I.T btul x? xde duit cmne nk wat kenduri oiiii...
  • kedua makanan la kut.. sbb org dtg kenduri mesti nk makan (nampak sgt aku kuat makan hihihi ;P)
  • ketiga pasal baju pengantin and make up.. ni pn cm penting gak... kang org dtg nk tgk pengantin pki bj lawa2 tp tgk cm bj raya jek.. x glamer la plak kn... make up pn penting.. baru naik seri... auwwwww!
  • keempat khemah and pelamin... ni pn leh tahan gak penting... kang mane org dtg nk dok... pelamin tu xde la penting sgt kn.. tp spe yg pasang hajat nk jadi 'raja sehari' penting la jugak sbb kalo nk jd 'raja' kena la dok kt singgahsana hua hua hua
  • seterusnya.... bunga telur or door gift utk tetamu.. ni pn rasanya pocah kepalo gak pk ni... almaklumlah.. skrg kn dh moderen.. dlu2 org bg bunga telur jek...senang.. zmn skrg mcm2 ada....... pilih ja ape yg bkenan asalkan....duit nya ada...
  • next..penanggah or rewang... tp bg org yg wat katering xdela ssh hati cz katerer yg akan wat suma...tp kalo yg kat area2 kampung yg masih amalkan gotong royong tu..nii adalah penting gak...kang ada plak yg x jd kawen xde org nk tlg masa kenduri..silap2 pengantin yg kena basuh pinggan hihi bahaya..bahaya...
  • then... masuk bab pakaian or tema perkahwinan... ni pn leh jd kritikal part kalo family x sekepala.. kang ada yg nk oren la...pink la... hijau la.. x ke pening..
  • haaa.... ada satu yg terlupa nk sebut hehehe..kad kawen.. kalo xde kad kawen cmne nk jemput org.. hua hua hua.....
memang best sgt pi kenduri iza hari tu..
walaupun a day b4 tu aku kena food poisoning yg amat dahsyat...
tapi kerana nk pi majlis kawan UPM ku yg pertama kawen ttp ku gagahi jua.. mmg mcm2 hal sepanjang perjalanan dari SERDANG ke BIDOR pada 1 januari 2009 aritu... but 4 me.. that is the best part..cz dpt jumpa ngan sebahagian besar classmate and kwn2 kuliah yg agak ssh dh nk jumpa cz msg2 dh berkarier...


2 comments:

ili safuraa said...

alamak..nape bleh missing sorang dlm pic tue..ala..tak aci la...

fizza frenzy said...

hehe.... cik ili x dtg lg ler masa tu...