CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 30, 2010

Ofis terbakar telefon Bomba... Bomba datang Berlumpa-lumba huhuhu~~

Havoc je.. bukan terbakar sampai teruk pun huhu~~

Tapi kenyataannya opis ku mmg terbakar pagi td.. suis utama dalam bilik elektrik tu terbakar..
serius dari semalam dah hidu bau terbakar tapi tak tahu puncanya..
bila pagi tadi betul2 terbakar kuar api..baru la tahu bahayanya kalo bilik elektrik tu letak mcm2 barang or dijadikan bilik stor.. sbb api lebih mudah marak kalo ada barang2 lain terutamanya yg mmg sgt cepat terbakar...

Nasib baik kami dah gotong royong kemas stor tgh tahun aritu...
kalo tak lebur lah sumaaaaa~~~ wuwu~~

Pengajaran yg aku dapat dan korg suma kena amik tahu

  1. Bila ada bau hangus hangit terbakar,, cepat2 call technician.. biar dorg cari masalahnye punca dari mane
  2. Kemas bilik stor dan jangan letak barang ntah ape2 dalam tu sbb kalo kata jd kebakaran mmg naya laaa... satu bangunan boleh terbakar sbb api leh marak ngan cpt sgttt
  3. pastikan alat pemadam api (fire extingusher) tu berfungsi dan tak expired..
  4. Hati2 dimana je korg berada...

p/s: nasib baik bukan anak dara nii yg buka opis pagi tadi.. kalo tak sure gabraaaaa~~~

Wednesday, December 29, 2010

Yeaaahhh Malaysia Menang... Yeahhh dapat cuti..

Wah2 semua melompat2 gumbira bila kita menang malam tadi huahahahahaaha~~
Tahniah dan syabas utk player Malaysia..
Kagum tgk dorg ni sbb corak permainan dorg cam best jek (wpn bukan pakar bola utk ulas)
Aku tgk bola sorg2 sambil menjahit labuci di baju..
Saje nk mulakan hobi melupakan masalah2 negara yg dtg dalam hidup..
Sebab azam thn baru tak mau sedey2 xmau nangis2 murung2...
Cari sesuatu yg leh menggembirakan..

Ok tak??

Sempena cuti esok, aku dh atur plan ngan BFF utk kuar beryimba2 tapi lokasi tak tahu lagi dimana... mereka turun ke KL dari Sabah dan Pahang untuk hangout bersama2.. Yang Sabah tu mama buyung hihihihi~~

So sempena cuti meh la kita manfaatkan dengan mengisi masa dengan benda2 yg menggumbirakan.. ingat! esok hari jumaat.. ore jante kena pi solat jumaat...


p/s: seronok bila org lain seronok...

Monday, December 27, 2010

Perlu ke azam tahun baru kalau yang tahun lepas pun masih banyak tak tertunai???

Assalamualaikum semua.. (ops tersopan lak arini hihihihi~~)

Just saje nk kongsi2 pasal azam tahun baru ni...

Aritu mak aku sibuk tya azam tahun baru aku just diam mematungkan diri...

Tak tau nk jawab ape sbb tiap2 tahun pn azamnya sama juga.,..

Tapi atas sebab kelemahan diri banyak yang teka tertunai pun huhuhuh~~~

Tapi kena ada kekuatan diri untuk teruskan azam2 yg lepas sehingga berjaya.. (aja2!!)


Tahun 2011....

Aku berdoa aku diberikan kemurahan rezeki, kekuatan iman, keteguhan hati, kemudahan melaksanakan tugas, kerajinan (sebab kadang2 aku ni jadi pemalas bebenau), kebaikan tingkah laku budi pekerti, jodoh yang baik untuk aku dan keluarga (ni cam touching sikit la~~) dan paling penting dipelihara daripada sifat2 mazmumah yg byk bersarang wuwuwuwuwwu~~

p/s: luka ditangan nampak nyata, luka di hati tak siapa tahu~~

Sunday, December 26, 2010

Jalan-jalan Orang Kawen Part 1

Hallo halo halooooo
Minggu ni minggu bercuti kt opis aku ni...
Masing2 sibuk menghabiskan cuti tahun bersamaa keluarga...
Oleh yang demikian, hamba2 yg belum berkeluarga ni akan habiskan masa di opis siapkan ape2 yg patut la kn...
Weekend ialah waktu yg sesuai utk kenduri kawen..
So saje nk share kenduri2 yg aku pi sejak akhir2 ni hihihi~~





Patut pic ni last tapi terawal la plak... huhu~~ ini request dari tuan rumah, kak ani utk aku menyumbangkan satu lagu... nyanyi je la.. sporting sikit kn :)




Pemilihan lagu dilakukan.. muka konsentrate je hihihi




Ini lah tuan rumah nye kak ani.. salah sorg anggota unit aku...





Cantik kn pelamin tu... tema mmg sgt best.. family dia suma pakai merah hitam.. pelamin n perhiasan suma merah putih... kelasss.. mmg cun..





Pelamin tersergam diatas sana...






Ambil gambar dulu sebelum pi kenduri :P


Majlis diadakan di dewan serbaguna Sri Serdang.. dekat ngan UPM.. mmg selesa kt sana..

Bila dijemput kita pergi memenuhi jemputan.. orang plak tanya bila kita plak nk menjemput.. jawapannya.... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !


p/s: wedding yg lepas ni akan menyusul.. my friend dari form 1

Thursday, December 23, 2010

Jingle Bell Jingle Bell huahahahah~~

Salam 1Malaysia..
Memandangkan esok Krismas jadi seronok plak nk share picture yg amik di Midvalley aritu..
Tumpang la kejap kt pokok2 krismas ngan teddy bear gergasi kat sana tu...
salji jek xde hihihi~~





Berposing di bawah rimbunan pokok krismas yg tinggi... ala2 feeling gitu.. konon2 celeb8 krismas padahal pakai bj kurung ahaks!




Ni pun comel sbb patung tu sgt cute... posing je la kn...





Teddy bear besar @ gergasi.. mmg sgt comel + cute + gebu + selesa utk disandarkan hihihihi~~




Sotong ni pn jadilahh kn nk bgambar punye pasal :P


Kepada kwn2 yg celeb8 krismas diucapkan Merry Christmas...
Kawan2 yg sedang gigih buat penilaian prestasi selamat menilai...
Kawan2 yg nk bercuti panjang selamat bercuti2 malaysia..


p/s: mmg tiap2 thn akan pi Midvalley utk tgk deco krismas dorg sbb sgt menarik dan cantik..

Wednesday, December 22, 2010

Sorotan Family Day yang lalu....

Sibuk dan penat adalah punca utama aku tak update selalu sekarang...
mmg banyak juga kisah2 penting hujung2 tahun ni nk kongsi bersama cuma masa tak mengizinkan.. aku siap kena sound ngan boss dah tadi huhuhu~~ tapi xpe la yg penting tugas didahulukan...

nk share gambar2 kenangan family day aku awal bulan disember aritu..
sangat best tapi penat sbb jd person incharge kn.. letihhhh...

seronok bila family bersatu hati wpn mcm2 hal yg berlaku sepanjang proses nk menjayakan family day ni... harap2 thn depan dapat buat yg lebih berjaya dan kurang penat hihihi~~





kazen2 perempuan tapi tak cukup ahli sbb ada yg x dpt join atas sbb2 tersendiri..




Ini dipanggil lompat bintang di awan kerana semua gadus gojes memakai topi dan melompat lebih tinggi di situ... ahaks!





Ini picture sepupu contoh tahun ini ya.. semua boleh contohi org bdua ni hihihihi~~





Ini pula aksi lompat2 si katak lompat di dalam kolam renang.. untuk makluman aksi ni dibuat ntah berapa kali ntah hihihi





Ini anak dara contoh tahun ini... sapu sampah pun perlu bukti siap amik gambar.. tp insiden yg tjadi masa kami pgg penyapu kt tempat ni mmg klakar lawak... ada pengunjung yg datang pada kami dan tanya "cik, tandas kt mana" OMG!!! mesti dorg ingat kitorg keje situ sbb pakai baju sama huhuhu~~




Ini Family Picture tanpa anak2.. suma bajet baru kawen.. ini generasi kedua SMM Noor dan Peah... suma sporting dan saya sgt syg pakcik2 dan makcik2 sy!!





Ini antara barisan urusetia yg sampai awal dan buat gaya pelik2 sebelum perasmian hahaha!






Ini gadis yg memakai topi...
Lokasi ok cuma pengurusan nye tak ok jadi tak bape nk rekemen kamu suma ke sana sbb takut nnt mengecewakan..
p/s: tahun depan ke Janda Baik pula mungkin...





Sunday, December 19, 2010

Saya Sedang Mencari Calon Suami. Sesiapa Berminat Boleh Hubungi Saya

Perghhhh!!!

Gila la kalo aku wat iklan mcm ni hihihii~~

Memang lama sgt tak update blog.. mcm2 hal berlaku.. ngan keje.. ngan personel..

Sebenarnya agak stress skrg ni bila nk masuk tahun baru.. azam baru ----> kawen

Boleh ke nak capai hahahahahaah!

Bak kata Cik GB, kena usaha... so pasang azam dan usaha ke arah yg sepatutnya... kenalah perbaiki kekurangan diri juga kn... dari tak reti masak perlu belajar masak... ok tak ? ^.^

Banyak gak perkara2 seronok dan tak seronok berlaku dalam hidup aku skrg... uwaaaaa!!

1. Selesai Persidangan Perkhidmatan Awam yg mengusarkan isi perut.. tapi cuma kali ni PPA kurang umph! mgkin thn depan bleh perbaiki lagi...

2. Masa PPA dapat jumpa celebrity Chef Wan... Datok dah dia skrg so kami bergambar2 riang ngan dia.. hahahahaha.. akan upload kemudian...

3. Dalam percubaan utk terima seseorang baru dalam hidup tapi rasanya percubaan tu gagal sbb insan tu mcm tak brape nk boleh masuk ngan aku n family dan juga paling pelik, buat perkara yg sama selepas 2 kali jumpa.. haishh~~ ssh la cmni... takmo la!

4. Selesai buat Family Day utk Family Belah Abah aku.. yg ni byk gambar nk share tp mgkin esok2 kut baru post susulan.. sbb sgt best wpn kami suma penat giler dan sakit2..

5. Ramai kawan2 skolah yg dh berkahwin dan juga dh pregnant.. Tahniah tahniah... masa aku blom tiba lagi... pastikan bila aku kawen bg hadiah byk2 hihihi~~

6. Aku jatuh cinta.. ehemmm... bukan ngan org tapi ngan perfume yg baru aku beli... Flora by Gucci.. mmg wangi.. tp kena kuar pitis sikit la nk mewangikan diri hhuhu~~

7. Aku tgh merangka azam tahun baru... ada sesapa nk tolong bg idea tak hihihi~~



Oklah.. nnt aku sambung ngarut lagi... lapar la plak...


p/s: Hari ni team koir akan ke Wisma Putra dapat jemputan koir hihihi Hari Inovasi...

Thursday, December 2, 2010

KuAsA MaKe-Up

Lama gak tak menulis ni sbb sibuk dengan Persidangan Perkhidmatan Awam ke-15 sepanjang minggu ni.. Mmg bukan aku yg bersidang tapi aku kena la sediakan sajian untuk mereka2 yg dtg bersidang itu... Topik ni aku citer nnt... tunggu... byk kisah2 menarik..


Just arini tetiba rasa nk tulis pasal make up..


Aku mmg tak pakai make up bila pi ke mana2 termasuk pi keje.. mmg secalit lipstik pn aku x bape nk pakai.. kecuali.. haaaaa ada kecuali.. event2 yg melibatkan org2 kenamaan dan juga majlis yg aku rasa special heheheh~~


Masa study kt UPM dlu, BFF aku Faiezah ni yg jd juru runding dan merangkap juru andam aku kalo ada dinner kolej.. aku hanya tadah muka.. beliaulah yg akan mencorakkan muka aku ni... kalo cantik tu cantik la hehehe... dan fakta yg amat kelakar, barang2 make up lama pn ada lg uhuhu punya la x pakai..


kt tempat keje aku ni kn ramai akak2 dan kwn2 sekerja yg umur sebaya mak2 kita, ada sorg ni aku mmg baik sbb slalu ada kerjasama ngan dia.. dia ada anak2 bujang (tapi lg muda) aku saje panggil dia mak mertua hehehehe~~ Masa majlis aritu dia tegur aku, cakap cmni :


Pn. M : heii anak mak ni pakai la solek2 sket.. awak tu anak dara.. pakai elok sket org tgk...
Cik F : huhuhu~~ (muka cemik) baikk mak.. (xtahu nk balas ape dah)
Pn. M : beli la compact powder yg kecik2 tu.. lipstik sket.. nampak la cerah sket.. ini nampak cm org demam jek... (ayat ni paling xleh blah la aku rasa uhuhuhu~~)

Cik F : Grrrr~~~ (sambil buat muka kesian minta simpati)



Kritikal juga tak pakai make up nampak cm sakit huhuhu~~ tapi aku dh biasa simple jek... bukan malas tapi sebenarnya aku rasa keje kt tempat cm aku ni kalo pki solek2 nnt cair je sbb kdg berpeluh2 hihihi~~ (alasan tak ingat kau Fiza...!!)


Meh tgk muka aku yg pernah ditransformasikan....


Pic Sebelum Make over
Pic selepas make over yang over posingnyer..

Lain tak??? Takkan aku nk make up cmni pi keje uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! pengsan woooooooo... mau 2 jam tak siap2 lagi... naya2.. kang boss dok call je x dtg2 keje hihihihi~~
p/s: xde org yg tak nak nampak cantik.. tp baik cantik semulajadi...










Sunday, November 28, 2010

Terasa nak balik zaman kanak-kanak

Ni pic masa pi makan-makan.. nak jugak naik buai bdk2..

Inilah ragam kanak-kanak tua bila dapat masuk dalam kandang permainan ni hehehehee~~


Taska ni sebelah umah aku jek jadi aku pun tumpang sekaki la dok lepak bermain-main gumbira dalam ni..


Tapi bila dh dewasa ni (tak mau ngaku tua hahahahah) rasa nk balik zaman budak..


Takyah fikir pasal masalah2 suma ni..


Yang tahu makan, main, belajar then tidoooooooooooooooooooo~~


Tu la.. dulu kecik2 sibuk nk besar.. nk kereta la ape la.. skrg dh besar nk jd kecik balik... manusia-manusia mmg tak penah bersyukur heheheheheeh~~~





Tapi seronok kn tgk kanak-kanak ni.. gaduh2 pastu kawan semula.. gaduh lagi.. kawan balik... bebas dari masalah...



Jom kita jadi kanak-kanak semula ahahahahahahahahah!!!
p/s : esok cabaran hebat...

Adakah saya seksi?

Hahaha tajuk xleh blah.. saje bgi tajuk pelik2 sket...

aku telah di tag oleh GadisBunga yg sweet dan Ardzman yang baik hati... maka inilah jawapannya...

Peraturannya adalah:

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated.

  1. Aku seorang yg hepi go lucky
  2. Aku ratu airmata selalu bersedih
  3. Fakta paling tak leh lupa.. aku antara student paling corot dalam tingkatan masa aku tingkatan 4 kt SAMURA dlu hehehehehe
  4. Kawan2 aku masa skolah panggil aku Cik Gab yang bermaksud Cik Gabra sbb aku ni mmg gelabah dan cpt gabra hehehehee
  5. Sensitif
  6. Aku pendiam masa form 1 sampai 3 kt asrama lama dlu..
  7. Aku ni kdg2 hangat2 tahi ayam gak
  8. Aku mmg la terkenal ngan peramah.. dok tepi jalan pun leh cari kawan nk bersembang
  9. Sangat suka menyanyi.. kalo bg microphone akulah yg pertama hehehe
  10. Suka tgk citer epik2... xtau nape tp cm klassik dan menarik
  11. Suka keje2 yg melibatkan org tapi kdg x penyabar sgt laaa
  12. Suka amik berat org lain... org lain sakit aku yg ssh hati
  13. Ada impian nk jd isteri dan ibu yg baik hehehehehe berangan giler ni
  14. Suka warna PINK huhuhu yg ni sampai diberi larangan oleh my BFF jgn beli bj pink..
  15. SUKA MAKAN COKLAT!!! nyum nyum suka sgtttt
  16. suka bunga rose.. siapa nk ngorat sila bg bunga yg besar2 banyak2 kuntum hehehe
  17. Kalo tgk citer korea mesti aku pun mcm masuk dlm cerita siap nangis2..heheheehe
  18. Waktu bekerja aku adalah seorang yg sangat tegas.. garang sikit.. tapi berpada
  19. Suka shopping tp bila ada bajet je la..
  20. Suka sembang dalam telefon hehehehe berjam2 pun xpe...
  21. Cerewet makan..huhuhu aku tak makan ikan dan seafood...harap maklum kalo nk belanja..
  22. Kawan2 suka buat luahan perasaan kt aku.. aku slalu gak jd DOKTER CINTA kawan2 wpn chinta aku pun ntah kemana dan macam mana...
  23. Kecik2 dlu aku sgt2 bercita2 nk jd lawyer tp nasib baik aku x jd lawyer kalo tak kt dalam mahkamah aku asik nangis je kena bangkang ngan lawyer pihak lawan hahahahaha
  24. Masa kecik dlu, bila aku nampak org naik motor bawa anak kecik, aku slalu tanamkan azam dlm diri yg aku akan ada kereta dan keje yg bagus bila besar supaya anak aku x ssh2 cm tu huhuhuhu bila igt balik mmg bermotivasi sgt
  25. Last ni mmg aku xleh lupa sampai mati.. aku penah dapat 0 (zero) untuk add math masa aku tingkatan 4 dlu... teruk giler hahahahaha

Mari Tag kawan2..

  1. Gadis Bunga
  2. Ardzman
  3. Dahlia
  4. Yati
  5. Mas Zuber
  6. Mama Hanim
  7. Ili Safura
  8. Ainal Adlin
  9. Salwahida
  10. Nur Kaloi
  11. Hamzah Ian
  12. Pencacai Alim
  13. Amni
  14. Zezebel
  15. Wan (Yong Nana)
  16. Mama Ryna
  17. Xora (dia terima nikahnya)
  18. Zakiah
  19. Puteri Raidah
  20. Sa'ra
  21. Heidi Shafiq
  22. Jebateja
  23. BrutalSolo
  24. Shahrul
  25. Cik Belle

Harap kwn2 suma dapat jawab soalan ni dan tag sy semula untuk sy kenal anda dgn lebih baik... TQ guys!!

p/s: minggu sibuk giler... stress ngan hmmmm....

Thursday, November 25, 2010

Semua Orang Nak Hidup Macam V.V.I.P

Siapa tak nak idup cm VVIP???

Pi mane2 org uruskan.. tak yah pikir ape2 pun..
semua free semua senang takyah tunggu...

nak makan dh berhidang..takyah beratur kt buffet line..
nak jalan ada org tgk kn kiri kanan...
sampai nk ke tandas pn org uruskan...
serba serbi terurus...

alahai indahnya idup...

tapi kadang kena gak berpijak di bumi yg nyata...
idup umpama roda... kadang atas kadang bawah...
bila di atas jgn lupa yg dibawah...
tu formula yg mudah..
sbb nanti bila kita di bawah.. moga2 org x lupakan kita juga...

ada benda boleh dilayan sebaik mungkin sbb menghormati VVIP
ada perkara kadang kena tgk semula samada perlu diberikan keistimewaan tu atau tak...
org sekeliling kdg mempertikaikan..
walaupun bukan dgn suara yg lantang..
tapi suara kecil itu ttp kedengaran...


siapa yg baca blog ni dan bakal jd VVIP satu hari nnt just ingatlah ape yg disampaikan..
pesanan ni utk diri sendiri juga..


p/s: minggu depan event besar... berdoa tiada masalah yg x dpt diselesaikan.. amin...

Monday, November 22, 2010

Tolong Jadi Orang Berakal Sikit...

Memang kdg-kdg rasa geram dan sakit hati ngan manusia2 yg buat ape2 tindakan tanpa gunakan akal fikiran..

Main ikut suka hati dia je.. dah la melibatkan orang lain plak tu..

Alahai pompuan...

Jauh mane ko bleh lari... alih2 ko jumpa gak muka2 org yg ko fitnah tu...

Yang pasti hukuman Tuhan takkan lepas la...


Pandai reka cerita pandai la tanggung...

Memang talam bermuka2....

Pelakon terbaik la ko ni.....


Kepada yg teraniaya xpe.. doa org teraniya termakbul...



p/s: satu hari nnt ko jatuh terduduk org ketawakan ko, ko jgn marah sbb ko pn penah wat jahat cmtu....

Sunday, November 21, 2010

Habis Beraya Perlu Bekerja...

Back to work!!

Dah bape hari bercuti2 di Port Klang so kena balik ke alam nyata dan bekerja semula...

Tapi perasaan malas menyelubungi diri laa... huhuhuhu~~


Rasa nk menaip panjang2 tapi pagi2 ni otak beku baru kuar peti ais...


Nanti la sambung citer...



p/s: semoga ayahanda dia lekas sihat dan keluar wad... amin....

Thursday, November 18, 2010

Berkorban Apa Saja~~

Tajuk xleh blah hihihi~~

Alhamdulillah majlis Qurban di opis bjalan lancar... lega~~

Disebabkan aku tak dapat beraya pagi itu dirumah.. aku kena la ganti cuti tu khamis dan jumaat..

so dapatlah aku selesaikan tugas2 yg tertangguh cm buka akaun bank dan sebagainya...



ada beberapa kes yang dasat berlaku tapi aku xleh nk ceritakan secara detail sbb melibatkan peribadi org.. cuma nk kongsi kesan FITNAH ni mmg mendalam dalam kehidupan dan organisasi kita ni...

kalo korg la ada sorg pompuan kata lelaki sana suka dia lelaki sini suka dia korg rasa pompuan ni cmne????


p/s: dalam kehidupan ni, jgn kita terlalu angkuh dgn kedudukan yang kita ada....

Monday, November 15, 2010

Susahkan kalau berkawan dengan orang yang KEDEKUT???



Adoiiii...




Susah kalo kwn ngan org yg kedekut n berkira kalo berbelanja ni..




Ape tak nye, nanti nak parking kete berkira, nak makan berkira, nak tgk wayang berkira, nk pi toilet pn agaknya berkira... adoiiiiiiiiiiiii~~~~








Ada benda dalam dunia ni kita xleh la kira2 sgt..






Konsep aku senang je, kalo kita berkira ngan org, nnt org lain pun berkira ngan kita... tak ke ssh hidup kita nanti kalo suma org nk berkira ngan kita kn??? kn???










Tapi kena terima la manusia ni byk kerenah.. byk hal... cuma ape kita bleh buat ialah amik pengajaran daripada sekeliling...






aku pun bukan baik sgt hehhheehe~~ cuma kalo part bkira ni cm x patut sgt la kn.....








p/s: aku tak raya haji pertama kali dalam idup huhuhu~~ kena keje...




Sunday, November 14, 2010

Kadang Kita Ada Hak Buat Penilaian Peribadi...

Siapa pernah blind date?

pernah x?

mesti mcm2 kesah disebalik blind date tu kn.. aku pn cmtu gak...

tapi kita manusia biasa..x lepas daripada buat penilaian peribadi walaupun kadang tahu yang

tak adil nk nilai org dari luaran je... sbb org pn menilai kita juga kn?????



pagi ni aku xde mood lagi nk citer 'sesuatu' itu sbb aku rasa bersemangat nk bermaraton meeting hari ni... nnt tgk la esok ke lusa ke tulat ke tunggeng ke aku citer semula.. byk citer dalam kepala xtahu nk kingsi yg mane dlu :)





p/s: bila resah ingat saat indah bila rindu ku nyanyikan lagu mu....................

Sunday, November 7, 2010

Fiza... Cepat la kawen....~~~

Ape perasaan kalo diajukan soalan cmni oleh makcik-makcik, pakcik-pakcik, sepupu dan sebagainya...

Memang rasa mcm ..................................... (ayat tak dapat nk dihabiskan takut mengguris perasaan)

"Makcik2ku... kalo boleh, esok sy nak kawen..... " agak2 kalo jawab cmtu boleh x?




Malam tadi mak aku plak cakap :

"Baru mak perasan, tahun ni kawan2 ko ramai yg dh kawen yer kak "

..............aku menyepi............................



p/s: bertabah la wahai hatiku...

Tuesday, November 2, 2010

Layan Gambar yang boleh buat saya tersenyum~~


















Saje nk share pica yg leh wat saya tersenyum....












Sunday, October 31, 2010

Kenapa Muka Kamu Nampak Sedih?


Hujung minggu berakhir dengan beberapa ekspresi....

Teguran 1 : Sepupu ku Kina

Kina : Kak Fiza, ada 2 soalan... first kenapa jadi kurus sgt sampai rasa tulang.... KF nampak mcm merana menderita... second bila nk kawen?


Aku : Oh Kina... Kalo la ko tahu kak fiza mmg sedang menderita huhuhu~~ cakap dalam hati sahaja~~ Kawen tahun depan tapi calon masih kabur huhuhu



Teguran 2 : My Bos

Bos : Apsal muka u keruh je? sakit ker? masalah?

Aku : Oh bos... sakit dalam hati mane org tahu.... ni pun ckp dalam hati juga...



aku hanya berani cakap dalam hati... luaran aku tetap menghadiahkan senyuman yg aku rasa paling manis tapi sebenarnya kelat dan pahit....



Kehidupan mesti diteruskan.... gagal dalam cinta tak semestinya gagal dalam hidup... kekuatan dalaman perlu dibina untuk mengelakkan diri daripada melakukan perbuatan yang bukan2 dan tak baik utk diri....




p/s: tak mau tgk baby skrg... nnt sedih rasa nk kawen huhuhuhu

Wednesday, October 27, 2010

My Best Friend Wedding~

Walaupun lambat tetap gak nk upload pica2 yang menarik sepanjang majlis perkahwinan my BFF Norazimah Zainal ngan Loqman Hakim pada 16 Okt aritu... I really enjoy be with her and Faiezah Ahmad.. dari sebelum majlis mula.. pakaikan pengantin inai... siapkan deco bilik pengantin... wangikan bilik pengantin ngan bunga rampai.... tgk pengantin make-up... menyaksikan majlis akad nikah dan persandingan dia...




Sibuk buat bunga manggar sampai lupa nk balut polisterene

Kami selepas pelamin siap...with pengantin yg tgh2 tu..





Tekun tau pakaikan inai...


Geng2 SAMURA berposing di pelamin...

Upacara potong kek...




Do we look like twins???? Dua pengapit tersepit hehehehe...


Pengantin berarak masuk...




Sebelum bersanding bergambar dulu...





Pagi sebelum nikah...sempat cari barang lagi..








Selepas tukar title jadi PUAN..







Kami bertiga...
Gambar disusun tak ikut susunan yg sepatutnya heheheheh xpe lah...
p/s: kawen kawen kawen...




Monday, October 25, 2010

AirMata~~







Jika airmata dapat membasuh kesedihan akan aku curahkan seluruh airmata yang ada untuk menghilangkan kesedihan dalam hatiku....



Jika airmata dapat menghapus parut luka yang ada dalam hati akan aku sapukan semuanya bagi mengubat luka-luka pedih.......
Jika airmata dapat memadam memori sedihku akan aku berikan semua agar aku tidak dapat mengingatinya lagi.......
Jika airmata bisa buat aku melupakan mu.......................................................





Edisi Lagu-Lagu Menderita~~

Minggu ni masih xde mood... masih lagi menderita.. layan lirik2 lagu menderita...


Kau Pergi Tanpa Pesan

Artist: Sharifah Aini

Kemanakah...
Akan ku cari
Gelap terasa.. dunia ini
Bagai tiada matahari

Kau pergi tanpa pesan
Ku nanti tiada datang
Di mana kau kini
Di mana kau kini
Aku tiada berkawan lagi
Aduh...! Aduh..!
Aduh.. duh.. duh..

Apakah kau tak sedarJ
anji suci kau patahakan
Di mana ku cari
Di mana ku cari
Aku tiada terdaya lagi
Aduh...! Aduh..!
Aduh.. duh.. duh..

Putuslah harapanku...
Lebih rasa ku menunggu( ulang 2X )

Ke mana ku akan pergi
Tempat bernaung diri

Berkorban apa saja
Demi untuk yang ku minta
Siksa dan derita
Telah ku terima
Tapi aku tak bahagia
Aduh...! Aduh..!
Aduh.. duh.. duh..Ahai.. Ahai...


Patah Hati

Sudirman
Patah hatiku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri
Tak tentu haluan
Patah hati ku
Membawa derita
Merajuklah diri
Merajuk diri tak tentu haluan
Ku harap janjimu
Bahagia selalu
Sayang
Rupanya patah
Rupanya patah di tengah jalan
Hendak diulang...
Hendak diulang
Resah menanggung
Sayang
Kenanglah jangan
Kenanglah jangan disebut pun jangan
Hancur hatiku
Di dalam nestapa
Mengenangkan nasib
Mengenang nasib diriku malang
Maksud hatiku
Maksud hatiku
Bahagia bersama
Sayang
Apakan daya
Diriku miskin
Harta tak punya
Ingin ku petik
Bintang yang tinggi
Sayang
Tanganku hangus
Tanganku hangus disambar petir
wuwuwuwuwuw~~~ i'm sad.. really sad.. sampai demam... tragis nye........... dah mcm citer Ibu Mertuaku... Kassim Selamat.... terseksanya jadi mcm Sabariah uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~
p/s: senyum di bibir hati menagis

Monday, October 18, 2010

Hatiku Sakit~~

Memang sakit.. sakit sangat...

Nak lari je dari sini boleh tak?

Masalah dah sedia banyak tambah lagi masalah...................................................!!!!




Sakit hati pun tetap kena senyum....

Tapi senyum pura-pura...

Muka tak ikhlas... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....




Tapi ape pun kena la kuat juga...

Nak tak nak kena tempuh......

Derita pun aku sorg la tanggung...............................................




p/s: semua org tak tahan... semua org pergi dari aku.....

Sunday, October 17, 2010

Bulan Oktober Bulan Kawennnnnnn~~

Adoi....!!

Penat sungguh minggu lepas.. tapi sangat puas hati ngan beberapa perkara yg telah berjaya aku lakukan.. kepuasan tahap max la heheheheh


1. Berjaya drive ke Tampin utk menjadi penanggah berjaya perkahwinan my BFF Azimah Zainal & Loqman Hakim...

2. Pi menghantar ke Majlis berinai & Majlis Langsung pihak pengantin lelaki (pengantin lelaki sepupu aku) masa rumah pengantin perempuan.. siap dapat request menyumbangkan lagu huhuhuhu~~

3. Pi rumah kawan baik masa sekolah rendah Azizah Satar yang berkahwin pada tarikh yg sama.. huhuu ramai btul yg kawen tarikh sama...

4. Pi melawat mak sedara sepupu yang nk bertolak menunaikan fadhu haji.. semoga dapat haji yang mabrur..

5. Melawat pakcik kesayangan Pak Uda Ali di rumahnya... lepak sampai x ingat nk balik heheheeh~~



Banyak lagi nk citer pasal wedding my BFF tapi nnt dlu la.. kena susul dgn pic juga baru best... nk tunjuk gak hasil jahitan labuci manik pada baju pengapi heheheeh~~


p/s: berat badan jatuh tiba2 dan kawan2 lama suma tegur.. stress sgt kut huhuhu~~

Wednesday, October 13, 2010

Kenapa aku tak happy?

Oh....................!!!

Aku hari ni tak seperti slalu... x ceria.. kenapa aku tak happy???


Takde semangat langsung nk lempar senyuman....


Tak seronok begini tapi aku mmg tak happy....................


Terima sms dari yang tersayang pn seperti xde apa2 perasaan... hmm...




Aku kecewa ngan semua ni.....







p/s: penat.. penat sgt... t.i.t.i.k

Baju Pengapitku Hancur~~~

Adoiiiiiiiiii~~~

Terkilan giler ahad aritu pi amik baju yg aku tempah kt tailor..

Baju untuk jadi pengapit BFF aku...

Makcik itu sudah salah buat baju ku..............................!!!!


Sedey giler.. xde design langsung... kurung moden kosong...


Disebabkan aku rasa x puas hati, terus pi kedai bunga cari labuci utk tampal2 kt baju...

Satu keje plak nk menjahit cz aku dh sgt lama x jahit labuci ni...

mula2 start mmg pening berpinar la mata den...

Alhamdulillah bahagian lengan dah selesai.. kalo aku rajin aku jahit kt bj kalo x bye2 uhuhu~~



Esok akan gerak ke Tampin Insya Allah.. Doakan aku selamat pergi dan selamat balik...



p/s: kawan baik susah senang dari tingkatan 4 akan berkahwin... Norazimah binti Zainal, aku doakan kamu dan Loqman Hakim berbahagia hingga akhir hayat dan dipermudahkan semuanya... semoga kalian berdua tabah dan cekal menghadapi cabaran yang mendatang... aku sebagai teman sentiasa doakan yang terbaik.. amin...

UPM...Bunga...Konvo.....

11 Oktober 2010

Tarikh keramat adik aku konvo utk kali kedua di UPM serdang...

Wah tanah tempat menuntut ilmu ku...

dah sangat lama x masuk UPM... pas berenti master mmg x dtg sana dh...

masih cantik mcm dulu... I love UPM very much!!



Masuk dalam dewan PKSSSAAA (huahahahaa sampai skrg aku x reti n xtau bape byk S dia ada)
aku pn terkenang2 masa aku konvo 18 Ogos 2007 dlu...

nostalgic giler ahhh...

lastly pas habis penyampaian suma, nyanyian lagu UPM.. haaaa part ni mmg bersemangat...
lagu UPM yg catchy tu mmg x luput lah dari ingatan aku hahahahaha
nyanyi lagu Negaraku plak aku wat versi Koir ihihihihi....



Minta adik aku no3 belikan bunga sbg hadiah.. bagi RM50 dibelinya 3 kuntum je..
Alasan dia adik no2 x minat bunga.. pastu dia kata nnt leh belanja makan.. alahai~~~


Habis bergambar yg x sakan sgt kami pi makan di Padang.. di Sri Serdang.. ni mmg terkenal la dikalangan makhluk2 yg sukakan makanan sedap tp agak murah (sekarang dah mahal juga)


Then terus aku drive balik ke opis...



p/s: aku rindu zaman study di UPM... dok di KMR.... rindu sgt....

Tuesday, October 12, 2010

Aku Bukan Anak Patung

Aku bukan anak patung
boleh ditolak ke sana ke sini sesuka hati
aku pun ada perasaan juga
semua orang nk yang terbaik
aku pun nak yang terbaik
tapi perlu ke tergesa-gesa memaksa-maksa mcm tak fikir langsung perasaan aku ni
ape aku xde hak ke atas diri aku sendiri
xde peluang ke untuk aku tentukan hidup aku sendiri



oklah.. biar la ape nak jadi
aku dh penat.
nasib la badan.
tanggung sampai mati.

Award Dari PoYaty Dearie~~ ; Gadis Bunga, Xora & NurKaloi


Aku telah terima award dari Cik PoYaty dear... Tq Yaty... Lihatlah dunia aku terima award hahahahaahaha~~



1. aktiviti masa lapang


Soalan yang menarik tapi aktiviti adalah selalu berubah2... wat masa skrg adalah menjahit manik labuci di baju...



2. Tag 3 untuk terima award


Cik Gadis Bunga


Cik Xora si bakal pengantin baru


Cik NurKaloi


Selamat terima award

Thursday, October 7, 2010

Di Tag Cik Nur Kaloi ; Cikgu Dahlia, Gadis Bunga; Poyaty; MasZuber dan SSySara Sila Jawab :)

Disebabkan sy telah di tag oleh cik Nur maka dengan berbesar hatinya sy jwb ler soalan2 cepu emas perak dan gangsa ini yer.. :)


1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang?

purse, hp, nyawa, kesihatan


2. benda yang terakhir korang beli guna duit sendiri?

Hadiah perkahwinan untuk sahabat baik ku Azimah Zainal hehehe~~


3. dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang?

Dimana2 pun takpe.. tapi nak lalu bawah pedang ~~


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

Ya~~ (muka bercahaya)


5. berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?

Kalau boleh selama-lamanya~~


6. novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?

Majalah Pengantin.. hihihi~~ muka miang je~~


7. dimana korang selalu jumpa dengan kekasih korang?

Times Square or KLCC


8. apa name penuh korang?

Comot bt Comel


9. antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?

Mak~~


10. namakan orang yang betul2 korang jumpe dalam hidup korang?

Semua orang betul2 jumpa..


11. adakah korang basuh baju korang sendiri?

Of course~~ I anak dara contoh.. basuh guna tangan lagi tau~~


12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

Mana-mana yang sejuk dan cantik


13. pilih satu, peluk atau cium?

Soalan tak hinggat ni...


14. beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?

Sempoi, cute dan manja gituuu


15. 5 mende yang korang sayang sangat dalam hidup korang?

Keretaku, HP ku, Jam tangan Casio (beli 1st time dapat gaji), Kamera ku (ini beli masa dapat gaji kt UPM), baju kebaya nyonya (hari ni aku pakai hehehehe~~)


16. 5 lagu yang korang suke dengar?

Dealova by Once
My All by Mariah Carey
Sejiwa by Spring
Dingin by Ziana Zain
Setia ku korbankan by Fauziah Latiff


17. bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?

30 Mac 1985 Tahun lepas celebrate di Sekolah Kebangsaan Pelabuhan Klang sebab jadi cikgu~~


18. 5 orang blogger yang korang nak tag

Dahlia
Gadis Bunga
Poyaty My Real Life
Mas Zuber
ssySara

19. cerita cikit blogger pertama yang korang tag

Cikgu Dahlia sahabat lama sahabat susah senang dari zaman sekolah dlu... :)


Kepada rakan-rakan yang telah di tag sila jawab yer.. :)

Mari Translate Menu Hari Ini~~

Disebabkan sekarang ada kursus dari peserta antarabangsa, maka aku dengan jayanya perlu men'translate' menu pada setiap hari ke bahasa inggeris..

Keperluan wat cmni adalah sbb dorg ni foodneophobic iaitu fobia dgn makanan yg baru dorg tgk.. almaklumlah Malaysia kan kaya dengan makanan2 Melayu Cina India... Maka tgk kaler2 lain mcm menyebabkan dorg takut nak makan...

Tadi masa briefing dorg request utk sediakan tag nama (yang telah ditranslate kpd BI) supaya memudahkan dorg memilih makanan...

Menu yang telah aku translate kan pada hari ini dengan jayanya adalah~~~~ (sila jgn gelak kalau salah alih bahasa yer sbb sy tak blaja program bahasa dlu )


Lunch :

  • Chicken Tandoori (ayam tandoori)
  • Beef with sour spicy gravy (asam pedas daging hahahahahaha pjg betul translation)
  • salted egg (telur asin)
  • Egg plant soup (sup terung bulat heheheheeh comel je kn)
  • Vegetable Salad - bean sproud with fern (yg ni mmg pelik sket, sebenarnya kerabu taugeh)
  • Fish (senangin) with salted soy bean gravy (ikan senangin masak tauchu hahahaha puas aku cari ikan senangin dalam english tapi tak jumpa last2 aku letak je fish)

Dinner :

  • Grilled Chicken (ayam panggang)
  • Prawn Curry (kari udang)
  • Stir-fried spinach (bayam goreng je... nama bombastic kn)
  • Cucumber salad (timun salad)
  • Grouper with sweet sour gravy (haaaa ni ikan kerapu masak sweet sour hehehehe)
  • Naan bread (ni kira ok la kn)

Pening gak kepala aku nk alihbahasa semua menu ni selama 3 mgu.. pengsan~~

takpe cabaran utk aku.. so setiap hari kena buka kamus dan semak heheheehehhe~~

p/s : malas~~

Wednesday, October 6, 2010

Bila Lama Tak Jumpa~~

Ok aku bersemangat..

Member sekolah rendah aku mmg dah 12 tahun tak jumpa...
Awal tahun aritu aku jumpa ngan 2 org minah ni.. bukannya jauh pn kitorg keje tapi sbb kesempatan xde utk jumpa.. pas abis sekolah, abis study dah dapat keje baru la dapat jumpa...

12 Tahun tu tak jumpa... mmg laa perasaan yang klakar apabila kami masih lagi sama mcm dulu... muka aku mmg la tak berubah dari kecik pn... dayah n fai pun sama... kami masih mcm bestfren masa skolah dlu wpn 12 tahun tak jumpa2... sangat seronok..

minggu lepas dayah masukkan pic kelas kami masa darjah 5 di FB.. thanx to FB dapat satukan balik kwn2 kelas yg lama terpisah ni.. mcm jejak kasih plak.. ada yg dh kawen, dh ada anak2, dh tunggu masa nk kawen, dan masih single mingle mcm aku heheheeheh~~

Dengan hanya sekeping gambar suma kisah2 lama masuk dalam topik.. :)

sorg citer kisah kena rotan ngan Cikgu paling garang Cikgu Tan yg ajar muzik heheheeh~~ siapa tak practice tiup recoder akan dihukum sebat hahahahahaahahah~~ mmg dia garang giler.. suma org takut.. aku mmg la dari luaran nampak mcm pandai main recoder tapi sebenarnya suma org tak tahu, aku sampai skrg x reti baca note pn hahahahaahahah!! aku hafal sbb takut kena rotan!!!


sorg lagi citer pasal ngorat2 zmn kanak-kanak.. ni pn lawak.. umur 12 tahun ada hati nk ngorat anak dara org.. hihihihihi~~

Citer plak pasal takut nk pi skolah sbb keje umah tak siap... kasut tak kapur...


mmg fun kn zaman sekolah... tak payah byk2 fikir.... happy je sepanjang masa.....



tu belum lagi masuk kisah darjah satu lagi... :P

Aku Mesti Kuat

Aku mesti jadi kuat dan tabah..

Hari ni mesti kena bersemangat bertugas kembali..

Dah nak masuk 4 hari asik murung je.. dok fikir2 je..

Macam bukan diri aku...

Takpe.. Kena la jadi kuat sikit.. jangan asik lemah je...

Ape2 pn yg jd di masa hadapan kena tempuh juga...

Harap semua rakan blog dapat doakan aku ek...




Hari ni ditugaskan bagi penerangan pada peserta antarabangsa.. adoi.. berbelit la lidah aku ni nk spekaing london hohohohoohoho~~

Tuesday, October 5, 2010

Bimbang~~

Aku buat-buat tenang tapi dalam hati aku mmg berkocak giler2 ni...

Pic lelaki itu telah aku terima daripada email pak ngah..

Mungkin pic aku pn telah diberikan pd dia..


Adoi~~~~

Perjumpaan mungkin akan diatur..

Patutnya ahad tapi dah cancel..


Aku harap.................................... dia ada calon lain yg lebih cun huahahahahahahaa


p/s: puasa 6 ada puasa 5 ada x? uhuhuhu

Monday, October 4, 2010

Kenapa Perlu Memilih?

Tak faham aku..
nape perlu memilih..
tak kenal lagi org tu dh jatuhkan hukuman..

kan tak adil..
kalau kita di tempat org yg dituduh
apa rasanya?
sedih..

hari ni kita memilih
esok2 org lain wat kita mcm tu pula...


Ya Allah,
semoga apa yang kami rancangkan dipermudahkan olehMu..

Hatiku Hancur Bagai Kaca Berderai~~

Hatiku hancur,

Hatiku remuk,

Sakit,

Tapi tak siapa tahu..


Hatiku hancur,

kenapa harus jadi begini,

kenapa keadaan jadi begini,

Ya Allah,

sesungguhnya hambaMu ini lemah dan tidak berdaya..


Aku selalu lalai dan melupakanMu,

Kali ini aku dengan rasa malu memohon,

berikan aku kekuatan untuk menghadapi semua ini...


Tapi aku tak berjaya untuk meredhakan apa yang berlaku.............................





mode sedih~

Sunday, October 3, 2010

Kalau Jodoh Nak Diaturkan~~

Aku pening..
Aku penat..

25 tahun hidup..
macam-macam dah jadi..

Soal jodoh ni wat aku stresssssssssss..
Aku ada pilihan aku..
Mak Abah nk jodohkan ngan orang yg tak kenal..
Pilihan aku ada kisah yang kurang manis ngan mak abah aku dulu....

Tak diberi peluang....

Thursday, September 30, 2010

Mari Menabung~~

Entri yang ni aku rasa nk share ngan suma org.. sbb aku rasa benda ni baik dan perlu dihebah2kan..

Pagi tadi kwn aku Nisah call dan kami bersembang2.. mula2 tentang kerja pastu melarat ke rumahtangga dan sbgnya.. masuk plak part simpan duit..

Aku tya dia bila nk kawen, dia kata xde simpan2 duit pn lagi.. aku pn suh dia cpt2 simpan hehehehe bagus kn suh kwn simpan duit kawen cpt dpt aku pi kenduri..

Dia tanya aku cmne aku simpan duit.. so aku ada la sikit formula yg aku gunakan dari zaman matrik dlu.. rasa2nya kalau ikut ni betul2 ngan disiplin suma.. mmg banyak juga la korg leh simpan..


macam ni formulanya..

1. Listkan perkara yang korg nk bayar setiap bulan..
2. Pastikan tolak bajet makan, minyak kete, tol dan sbgnya
3. Wat agihan untuk simpanan juga sbb tips simpanan yang baik adalah menyimpan lebih kurang 30% dari gaji bulanan..


Aku bagi contoh sikit.. utk kes aku.. wpn dok kuarters mmg jimat tp korg leh la adaptasikan ikut korg nye gaji n bajet..

Gaji : RM xxxx



Bayar bulanan :

  1. Kete : RM xxx
  2. PTPTN : RM xxx
  3. Zakat : RM xx
  4. Bagi PaMa : RM xxx
  5. Bil : RM xx
  6. Prepaid : RM xx
  7. belanja dpr: RMxxx

Simpanan :

  1. Roadtax insurans : RM 100/bulan
  2. Simpanan : RM 100/bulan
  3. Emergency : RM 100/bulan
  4. Kahwin : RM 100/bulan
  5. Kutu : RM 200/bulan

Ok aku nk korang tgk simpanan tu yer..

Tips nye ialah

  • Roadtax tu simpan dari awal thn mmg akan cukup bila sampai masa kena bayar jd tak pening kepala nak cari duit nnt
  • simpanan tu adalah wajib bagi menjamin masa depan walaupun nampak sikit tapi faedah nye ada
  • emergency plak untuk kereta dan apa2 yang terjadi.. tapi emergency ni tak diperlukan selalu.. kalo korg simpan2.. jika setahun tu xde emergency korang dah boleh simpan RM 1200 setahun.
  • kahwin tu pula saje buat simpanan.. kalo setahun pun dah dapat RM 1200 dah..
  • Kutu tu pun banyak manfaatnya.. main 12 org maka apabila sampai turn korg, korg leh simpan RM 2400 setahun... sangat berbaloi... tapi kalo nk main kutu sikit2 or lagi besar pn boleh juga.. depends laa...

Apabila dicampurkan semua simpanan2 ini.. maka dalam setahun, kamu dah boleh menyimpan ngan jumlah yg agak byk.. secara tak perasan...

Simpanan : RM1200

Emergency : RM 1200

Kahwin : RM 1200

Kutu : RM 2400

TOTAL: RM 6000 / TAHUN

Kalau disiplin tinggi, mmg boleh berjaya...

Buat list bulanan.. mmg membantu..

p/s: suma ni leh simpan duit kahwin juga....

Doa untuk Pak Uda Ali..

Post ni untuk Pak Uda Ali yang menjalani pembedahan 'by pass' awal pagi tadi..
nopiza doakan pak uda selamat dan lekas2 sembuh..

Kepada Mak Uda Liza,
harap tabah dan bersabar..
mak uda mmg wanita yg tough.. nopiza salute mak uda...

sama2 doakan mereka.. amin...

Tugas Penting Selesai~~

Alhamdulillah.. sangat bersyukur kerana beberapa event penting telah selesai..

Lega~~



  • Majlis Makan Malam KSN bersama DPA
Perjalanan majlis lancar.. persembahan2 pn menarik.. cuma part makan tu aku kurang puas hati ngan team aku.. bukan salah team tapi ada kekangan2 yg kami tak dapat elakkan..

ape2 pn well done team!! U all did a great job!!! sy bangga jadi bos kalian semua ^wink wink^


  • Perhimpunan Bulanan dan Jamuan Raya

Alhamdulillah perhimpunan dan jamuan raya berjaya.. walaupun ada la disana sini kurangnya tapi at least kami dah lakukan yg terbaik.. pihak katerer memberikan kerjasama yg terbaik juga.. MURAH dan KUALITI BAIK.. sesapa nk contact number leh tya sy nnt...

Persembahan pun terbaik juga.. berjaya aku sumbangkan 2 lagu raya.. dahh la persembahan pertama.. malu siotttt... dorg terkejut aku nyanyi sbb aku b4 majlis dok lari sana sini uruskan majlis tetiba wat persembahan.. mmg klakar gak la... siap dipanggil artis.. hohohohohoh lawaks!!

tugas minggu ni alhamdulillah selesai.. tugas minggu depan menanti ngan hari2 yg lebih mencabar dan bahaya.. hahahaha saje letak bahaya...

BOS!!! sila bawak kami team sajian n penginapan melancong ke mana2 ujung thn ni heheheehehehe sebagai upah keje keras :P

p/s: yes.. tomorrow...

Sila Jangan Mengelat Kerja!!

Ni pesanan khas kepada anda..anda dan anda.. yer anda yang telah bekerja atau nnt nk bkerja... baca betul2..

Kalau diberikan tugas, sila jangan mengelat atau ayat skema nye melarikan diri dari tugas yg sepatutnya!

Ketegasan diperlukan disitu.

Sebab ko akan menyusahkan org lain yang dh ada keje lain. kan senang kalo msg2 wat keje msg2, xde la ape2 hal besar timbul.. ini ko sibuk nk ggu tugas org lain pastu keje yg ptt ko wat ko lepas tgn.. ape kes...

Nasihat yg sy nk pesan pada semua :

1. Kalau diberi amanah dan tggjawab tu laksanakan la sebaik mungkin

2. kalau nk berjaya jangan tindas org lain.. biar la kejayaan kita tu atas hasil usaha

3. pandai-pandai ambil hati kawan2 sekerja..


p/s: menulis dalam keadaan marah mmg x bape best

Tuesday, September 28, 2010

Siapa yang tak nak disayangi?????

Semua orang dalam dunia ni nak disayangi..
tak kira la kalo hati dia keras macam batu ke ape ke tetap ada sekelumit perasaan nk disayangi dan dikasihi orang lain..
tak kira la awek ke, balak ke, mak bapak ke..
yang penting nk disayangi..


Kalau perangai kita baik,
ramai orang sayang..
kalau perangai kita tak baik,
ada yang sayang tapi sikit je laa..

ape aku merepek ni ek?
ni la bahana keje dh banyak sgt pastu malas wat keje dok ngarut taip2 kasih sayang uhhuhu~~








tolong doakan aku leh?

Sunday, September 26, 2010

Sila Jaga Kesihatan~~

Ni ala2 pesanan Khidmat Masyarakat dari aku..


Mari kita bertukar kepada Healthy Lifestyle..

aku pun kadang2 tak healthy juga wpn aku sendiri blaja tentang pemakanan dan kesihatan komuniti..

weekend aritu aku pi melawat Pak Uda (adik abah aku) di Hospital Serdang.. Masalah jantung..

Aku jadi takut.. yela pak uda tu xde la berumur sgt.. tp mgkin sbb tugas dia dari muda terlibat dgn masakan so dia dh store cholesterol n fat yg berabad lama dalam badan.. menyebabkan injap utama jantung nye block..

kena pembedahan segera.. Pak Uda sempat lagi bergurau ngan kami masa dtg ziarah tu..

katanya " Pak Uda sakit ni bukan sebab kambing yang makan masa kt rumah fiza dlu"

maksudnya benda ni mmg makan masa yg lama...




aku nk menyeru kt sini beberapa perkara:


1. kurangkan pengambilan makanan yg tinggi kolesterol.. nak makan boleh tapi sederhana

2. buat pemeriksaan kesihatan dari awal supaya ape2 masalah boleh cari jalan

3. senaman sekerap yg boleh (part ni aku lemau sket laaa)

4. tingkatkan pengambilan sayur dan buah sbb dua benda ni ada byk serat (fiber) yg leh kuarkan kolesterol jahat dari badan kita

5. kawal pengambilan GULA, GARAM, MINYAK supaya tak berlebihan.. ni tiga benda mengundang penyakit tiga serangkai..


Serius mmg aku jadi nervous..
Aku terfikir macam2...
Mak Abah aku alhamdulillah masih sehat dan takde ambil apa2 ubat..
Dorg pesan kt aku n adik2.. jaga pemakanan kita dari muda..
nanti ada suami, masakan makanan yg sihat dan berkhasiat utk dia.. (Opppsss!)


p/s: .................... murah airmata

Friday, September 24, 2010

Minggu depan minggu sibuk...

uwaaaa...
minggu ni pun separa pengsan minggu depan apatah lagi...


Tugas 1
Memastikan semua perancangan untuk majlis disemak dengan teliti

Tugas 2
Food Testing untuk pastikan katerer menepati piawaian yang ditetapkan

Event 1
Majlis Makan Malam Kadet DPA dengan Tan Sri KSN..
majlis ni mmg kena jaga betul2 dari semua aspek sebab VVIP nye org penting negara..
maka, persiapan adalah teliti dan strategi perlu disusun..

Event 2
Perhimpunan bulanan, Jamuan hari raya dan Mesyuarat KESKI
Ini 3 sederet oleh itu banyak preparation..
lagi2 aku telah dilantik untuk menyumbangkan suara maka tambah lagi satu persediaan..


dah dapat bayangkan dah betapa penat minggu depan..
takpe fiza..
u will have a really nice weekend ^.^
tak sabarrrr~~~


p/s: penat + stress = ???

Thursday, September 23, 2010

Boleh Tak Jangan Berebut???

Haish~~

mmg agak memalukan..
bila jamuan makan dok nk berebut2 mcm orang tak pernah dapat makanan..
bertolak2 sampai kdg2 tu termandi kuah sate, kuah laksa dan segala kuah yg boleh dimandi semata-mata sebab berebut2 nk ambil makanan yang sebenarnya cukup utk semua..

lastnya bila perut tu dh sendat, yang tamak-tamak td bertukar menjadi pembazir..
adoi.. kn kalo tak ambil byk2 makanan tu boleh org lain makan...
tak patut btul...

kita kena kawal nafsu makan kita..
takde byk mana pun perut tu larat nk makan....
ada rezeki kita...

pesanan utk suma
kalo pi open house ke jamuan raya ke jangan la ambil banyak2..
kita tahu kita mampu makan byk mana kn...

p/s: membazir amalam syaitan...

Tuesday, September 21, 2010

KAWEN LARI~~~

“Tanam pinang rapat-rapat
biar senang puyuh berlari
ku pinang-pinang tak dapat dapat
ku pujuk-pujuk ku bawa lari"


Perghhhhh pantun intro mengganas....
ape yang aku cuba nk sampaikan ni mmg la agak dh basi tapi terasa nk merepek gak ttg isu ni...

semalam aku google pasal kawen lari ni..
x sempat baca semua sbb banyak cuma aku terkejut siap ada website promote nikah siam tuuuu..

mmg menarik sgt hehehehe~~ (gelak jahat)
pakej ditawarkan siap pendaftaran suma la..
aku pun dok pk.. ni cm menggalakkan pun ada...
siap bagi contoh2 kisah kawen lari yg pernah diuruskan lagi...
mmg kelassss...

dari pembacaan aku, wpn sumber tu tak lah berapa sahih.. tapi sebenarnya kalau wali enggan menikahkan pasangan, pasangan boleh buat rayuan di mahkamah memohon wali hakim...

tapi... mesti ada syaratnya.. keenganan wali tu kena la tak berasas..
kalo org tu penagih ke ape ke mmg la suma org pun xnk bagi anak dia kawen ngan org tak elok kn...

cuma kdg2 terfikir juga... takut terjadi kt diri sendiri juga.. cz mak sy pn kdg2 mcm ala2 Nyonya Mansor ibu mertuaku tu.... takut sangat!!

bila cinta dh mengaburi mata.. lain tak nampak dah...


Cerekarama hari tu 'Airmata Salina' haa tu pun contoh kawen lari yang last2 menyeksa diri sendiri... teruk... seram tgk... laki dia pijak2 perut dia masa dia mengandung...

aku tak mau hidup aku jd cmtu...
aku nk bahagia...
nak boleh balik raya umah mak, umah mentua, umah sedara mara tanpa ada rasa perasaan serba salah tak jemput mereka masa aku kawen kalo aku kawen lari laaaa...


p/s: ada sesapa nk kawen lari ngan sy?

kawen sambil berlari di tepi pantai hahahahahaha

Monday, September 20, 2010

Ape perasaan korang???????? (entri khas untuk gadis bujang)

Ape korang rasa (untuk gadis manis yg masih blom kawen hehehehe~~ ) bila ada lelaki tanya korang soalan ni...


L : " berapa ribu?? 10 ribu cukup tak?? "

G : " alaa i xmau mahal2.. kalo RM7777 pun dah ok... " (cakap dgn gaya malu2 dan gedix ok )

L : " eh u.. murah sangat tu.. kt tempat i tu rate SPM jerk... "

G : " Gulp~! (terdiam cz kunun2 mula2 nk wat cm wanita suci wanita lindungan kaabah.. )


skrg dh ada rate ek?? ada kadar SPM bape STPM bape Diploma bape Degree bape Master bape PhD bape...

naya wooo... tapi persoalan nye, betul ke nilai harga hantaran tu untuk kita? untuk kelulusan kita? kalo ikutkan tak ternilai la harga.. mak abah besarkan dari kecik... byk belanja tu sampai nk dapatkan degree pn rasanya dh beratus ribu dh...



haaa..... sesiapa yg single.. marilah kita berkongsi... yg dah kawen pun boleh kongsi pendapat... sbb rasanya nk tahu kenapa keadaan jd cmni... org dlu2 ratus2 je hantaran kn....


p/s: dalam hati berbunga2.. doa2 moga Allah permudahkan... amin...

Seharian yang penat~~

Semalam Isnin 20 September 2010 mmg penat giler!!

hari pertama aku bertugas pas cuti raya yg panjang gilosss... walaupun tak pi beraya mana...

dari pagi aku settlekan keje2..

petang pi meeting ngan boss..

balik meeting jaga kaunter...

dapat call pi training band....



balik baru makan....


mak aih penat btul..... sampai ter 'miss' citer Gumiho kt channel 303 KBS...



hari ni pi meeting lagi... Putrajaya....



takpe2.. tugas... penat pun takpe.. cukup bulan kira je la... lusa dah gaji huhuhu~~

Sunday, September 19, 2010

Dapat Kain Dari Bakal Pengantin Baru~~

wah!! terima kasih Norazimah Zainal a.k.a Jaem Dearie cz bagi kain untuk wat baju 4 ur wedding day!!

cantik warna ungu...

Jadi pengiring la aku n Faiez nnt...

nanti baju nye dh siap akan ku upload kn heheheheehe excited gilerrrrr....



seronok tgk kawan baik nak kawen...
sedih bila ada kawan yang dh jauh dan melupakan persahabatan yg terjalin lama....

Takut Balik Banting... Takut Kena Bunuh huhuhu~~

memang menakutkan...
member adik aku citer skrg ni kt Banting byk giler road block polis wat..

lepas berita yg menggemparkan Malaysia jadi semua pun alert 200% la ttg hal ni..

Kampung belah mak aku (sebenarnya bukan kampung kitorg pun sbb atok nenek wan aku suma dok Klang cuma ni sedara mara bugis yg ada sana) kt area2 sana...

Maka kami pun mengambil keputusan untuk tidak balik kampung disebabkan ketakutan yang terlampau akibat kes sosilawati tu huhuhu~~ (ok aku tipu, sebenarnya mmg tak nak balik kampung pun sbb boring org sana busuk hati)

adik2 aku juga telah diharamkan untuk beraya di rumah kawan2 yg menghala ke sana (nasib baik BFF aku Johan Setia kalo tak aku pun x dpt pi beraya umah dia) sebab mak aku risau anak2 dara dia yang nakal2 ini terjadi apa2 huhuhuhu~~~

Kembali bertugas Kembali berserabut

Salam Aidilfitri..

Tahun ni mmg aku tak berapa nk raya sangat la..
memang aku amik cuti panjang... tapi disebabkan adik2 nk ambil exam UPSR dan PMR jadi aku turut sama bkorban untuk dorg...

Pagi ni dah kembali bertugas...
Memang 'bersemangt' sangat la kan..

List tugas2 yang aku dah tulis dari sebelum cuti tgh aku semak2...
banyak yg kena follow up..
adoiiii... ngan kena handle jamuan raya lagi.. tu yg ssh hati tu...
masa tak berapa byk lagi...

disebabkan aku beraya hanya 2-3 hari je dan ke beberapa buah rumah je jadinya takde la byk sgt cerita raya yang nk aku sampaikan... almaklumlah jadi Guru Tak Terlatih di rumah ngan kanak-kanak ribena berry..

Bosan tu tak yah citer la.. dah la aku xde laptop lagi so menumpang la laptop adik2 kesayangan.. tapi ssh la sket kn nk guna.. tapi xpe laa still leh guna gak.. :)

tgk2 FB cari member2 lama.. yg ni banyak cerita... akan disambung di entri yang berikutnya...


p/s: aku dapat gak thn ni duit raya hahahahaahahahah

Saturday, September 18, 2010

cinta sanggup korban apa saje???

boleh terima ke berkorban apa saje demi cinta?????????????

Lama tak update...

haa hamzah aku dah update ni...
banyak citer nk story tapi sbb meminjam laptop orang tu yg payah sikit nk bercerita...
isnin ni keje so leh la citer sket nnt...

p/s: akhirnya tak jadi kempunan aku nak makan ketupat pulut sbb aku ngan mak aku bergotong royong wat ketupat pd hari raya ke 9!!!!

Tuesday, September 7, 2010

Salam Aidilfitri Semua

Selamat Hari Raya..

Maaf salah dan silap...

berseronok di hari raya, jangan lupa insan yang tak punya..

berhati-hati di jalan raya.. pandu cermat jiwa selamat..

biar lambat mcm siput xpe janji selamat sampai tau..

kepada yang balik kampung selamat pulang beraya bersama keluarga..

bagi yang takde kampung mcm sy, marilah kita meriahkan bandar ni yer ngan suasana hari raya :)


p/s: tak sabar nak tunggu rombongan keluarga datang mengalunkan takbir raya malam esok..

Menyusun Tugas

Huaaa sebelum cuti kena la plan dulu pas raya ni tugas ape kena buat..

banyak giler rasanya.. sbb bulan puasa org dh xde mood nk keje jadi ayat biasa nye ialah

" kita bincang lepas raya "

haaa tu la sebabnya lepas raya bersusun dah tugas2 rasmi dan arahan2 yang perlu dilaksanakan...

takpe la kerajaan bg hadiah raya kena la keje rajin mane tahu hujung tahun dapat bonus ker hauahahahahah berangan di pagi hari nampaknya aku..

so disebabkan kebosanan org suma dh balik kampung, maka aku pun menyiapkan checklist tugas je la..

harap2 sesapa yang memandu pulang ke kampung tu berhati2 yer.. ingat org yg tersayang...


p/s: projek raya aku tgh plan dalam kepala...

Monday, September 6, 2010

Makanan Halal..

Disebabkan kebosanan yang teramat sangat aku pn membaca la buku Halal Haram by CAP.. sangat berinformative (walaupun baru je selak2 baca sikit kan heheheh)

tetiba baca paper ada plak kisah minyak sapi QBB, kerang atas darah swine laaa... adoi...

susah nk cari makanan skrg kt Malaysia ni.. walaupun negara Islam..

Ekonomi dipegang oleh bangsa lain.. tu yg jd masalah...


berbalik pada buku yang aku tak habis baca ni, banyak perkara tentang halal ni yang kita semua bajet dh tau tp kita xtau pun...

aku penah amik kelas Halal Haram dalam Pemprosesan Makanan di UPM dlu.. mmg best kelas ni.. tapi ssh nk score wpn kredit hour sikit... kelas ni diajar oleh Prof Yaacob Che Man yang best.. kalo dia tulis journal akan jd YB Che Man so sesapa minat leh google di ni kalo x silap Pengarah Institut Halal ke ape ntah.. ampun aku lupa..

banyak yg kami belajar dalam kelas ni.. siap pi umah sembelih wat asgmnt lagi tuuu... gadis2 manis ke rumah sembelih Shah Alam (dh tutup rasanya sekarang) untuk tgk secara live (luar dari waktu hari raya korban) macam mana kaedah penyembelihan komersial dilakukan.. pergh!! mencabar aku ckp ko...

mula dari lembu2 tu beratur nk masuk lokasi sembelih, mcm mana dorg blok jgn bg lembu tu nampak kawan dia kena sembelih, pastu cmne dorg wat stunning (pengsan kn kejap bg jgn mengamuk sbb komersial ni nk kejar masa... x sempat nk tarik ramai2 cm raya korban nye sembelih tu) sampai la di sembelih, dilapah dan pembungkusan...

kuar dari tempat tu baju bau darah lembu je masing2.. kenangan yang tak dilupakan.. nasib baik geng2 aku xde yg kena sondol heheheh

tapi umat Islam mmg kena tahu kepentingan memilih makanan halal ni.. jadi darah daging.. lagi satu kalo ckp pasal halal ni aspekk yg kedua ialah pendapatan kita la.. kalo dtg dr sumber yang tak baik, sembelih la cmne pun tetap haram...

RASUAH tu jauhkan.. jangan sesekali terfikir nk ambil.. tak berkat idup korg... rasa tak cukup je nnt.. jgn mengular.. ni pun aku pesan kt diri sendiri gak.. harap2 kita semua dapat rezeki yg berkat.. yang penting bayar la ZAKAT utk bersihkan pendapatan dan harta kita... baro 2.5% je.. kalo gaji RM1000 baru RM25 inggit je... beli mekdi dh abis kn.. kuar zakat sikit ape salahnya...

Aku bukan nk ckp ape tp berkat berzakat ni mmg aku rasa.. ko akan rasa duit ko cukup je padahal ko dh bayar itu ini dah.. serius... sejak awal keje aku dh amalkan kira setahun lepas.. alhamdulillah berjaya.. menyimpan pun ada gak sikit2..

so kepada semua, di hari mulia ni.. marilah kita sama2 jaga pemakanan.. :)

p/s: teringin nk makan..........

Bila orang lain dah bercuti..

uwaaaaaaaaaa bosan tahap 7 petala langit..

xde keje sangat nk buat kt opis ni..

mmg kritikal laaa kebosanan ni sampai nk main game pn x dpt nk membendung kebosanan ni...

ape la agaknya adik2 aku tgh wat kt umah tu ek??

tido ke ngemas2 umah ke...

esok last keje sebelum cuti seminggu.. xpe lah sabar je.. tapi yang pasti lepas raya ni mencabar.. banyak tugas2 berat yang perlu dilaksanakan...

kena bersemangat yer lepas raya nnt..


p/s: rindu orang jauh.... nape la jauh.... dekat cm iklan petronas tu kan best hehehe

Sunday, September 5, 2010

Mengamuk di hari puasa~~

uuuhhhh!!!

jadi incredible hulk kejap!!

tensen btul ngan org2 yg tak paham bahasa dan main nk tuduh org sesuka hati..

dah ko tak buat keje mmg la bayaran ko kena potong.. sama gak konsepnya kalo pekerja ko x wat keje.,. ko potong gak kn gaji dorg????

bila part ko, ko nk suh aku lembut2 bagi kesian.. ingat xde peraturan ke????????

mmg laa kalo ko terus cmni bisnes ko x kemana...

penat tau marah2.. wat tambah penat lapar tp pahala dh kurus huhuhuhu~~~

pengajaran pada semua, bila dapat tggjawab jgn pk untung je.. laksana tggjawab tu dgn btul.. baru berkat..


gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Kau tak puasa ko jangan la nak tunjuk2!!!

Memang geram ngan kejadian semalam..

MELAYU.. ISLAM.. LELAKI...

sure la boleh puasa 30 hari kan..

mana ada uzur2 ni suma... tapi ngan selamba land nyer dia merokok siap turunkan tingkap n tgn yg memegang rokok tu siap kt luar lagi..

bila aku potong kete dia tetiba buang puntung pastu cover muka wat cm x bsalah... teruk gilerrrrrr... awek kt sebelah siap pakai tudung wat bodo jek..

eleh kalo ko nk wat dosa xmau puasa pun hormat la org sket.. xyah nk tunjuk2.. ko smoking je la dalam kete tutup suma tingkap.. biar lemas!!! padan muka ko!!!!!

p/s: nasib baik ko tak kuarkan beger mekdi ke ayam tok janggut ke kt luar tingkat tu...

Thursday, September 2, 2010

Kenangan Raya Zaman Kanak-Kanak

Bestnyer bila kenangkan zaman raya masa kecik2 dlu..

seronok je bila pi jalan2 beli baju raya mak n abah bawak.. dlu2 kn ada bj katun2 gambar gajah la rimau la arnab la yg boleh buka2 nampak lidah tu.. masa tu kira tu la yg paling cun sekali huahahaahah... Baju kurung lak sama seragam je 3 beradik perempuan macam kembar siam.. pi mane2 org dh cam ni anak Omar ngan Farida ni heheheheh~~ sangat cute!! (ceh perasan)

pi beli kasut mahu glemer je.. kaler oren..merah... mencarak dari jauh..hehehehe~~

haaa.. part ni paling kelasss.. beratur mengambil duit raya... :P mmg la seronok pastu yg x tahan tu siap buka depan tuan umah lagi.. pastu kuar la ayat power

" ala 50sen je???"

keh keh keh ketahui lah bahawa saya adalah sangat nakal semasa kecik dlu + mulut laser (dh tua ni pun nakal juga :P) tapi tak pernah la beratur 2 kali sbb nk duit raya lebih.. itu melanggar peraturan heheehe

Banyak juga perkara yg berlaku masa raya dlu mcm mak bsalin kan Ajlaa (my 3rd sis) kt umah pagi raya pertama.. awal2 pagi kami tido lagi dengar dh suara baby yg nyaring tu terus bangun terjah bilik mak!! rupanya baby dh kuar.. masa tu umur 4 tahun.. siap tgk lagi darah2 suma pastu Bidan tu kata

" adik2 dh dapat baby ni.. pi dok luar dlu yer makcik nak jahit mak jap.. "

Disebabkan mak pada petang berbuka tu minum cendol 2 jug, Ajla pun kuar ngan cendol hehehee dan sampai skrg dia hantu cendol.. pi mane2 nk cari cendol je budak sorg tu...

Main bunga api pun seronok.. main jimat2 je sbb nk main banyak kali heheehe aku ni penakut mercun.. masa tinggal kt pangsapuri tingkat 3 dlu, main kt depan umah je.. adik2 aku yg nakal ni main mercun baling kt bawah.. tetiba dengar jeritan makcik Mah yang dok bawah sekali

"Hei, sape main mercun ni??? aku nak masak pun terkejut2 tau!! "

Terus la kitorang blari masuk umah huahahaahah nakal..nakal...


Raya bila dah dewasa ni..

Banyak nk kena fikir.. beli baju raya kena rancang awal2 bajet tau.. dari awal tahun dh kumpul2 duit masuk sampul simpan untuk pakai raya.. kt opis siap ada main kutu lagi... baju pun dh xde dh pesyen mulut2 rimau ni suma.. pki bj kurung or kebaya or moden sket la..

kasut plak kena la cari yg ala2 selesa nk pakai.. kaler2 terang2 ni suma dh lupakan dh.. kena jd gadis sket skrg huhuhuhu~~

Duit raya ni pn bab yg kena rancang juga.. bg mak abah adik2 biar dorg seronok2 sket kn.. so moral of the sory kena menyimpan2 dari awal la supaya tak sengkek di akhir :)

bunga api sebenarnya dalam hati ni teringin juga nk main lagi tau (shhh jgn bgtau abg2 polis nnt sy kena tangkap) tapi memandangkan umur dh tua terpaksa la kuburkan hasrat tu.. kalo ada yg main nnt aku tumpang je la sekaki iye tak??? hehehehe


p/s: raya korg cmne plak???

Wednesday, September 1, 2010

Bulan Puasa Kurang Produktif huhuhu~~

uwaaaaaaaaaaaa...

kenapa rasa malas nk buat semua benda..

malas keje..

malas nk kemas2 umah...

malas nk menaip...

malas mcm2 lagi laaa....

ape kes laa...

mmg selalu pun malas juga (reject mak mentua kalo bc entri ni heheheh)

tapi kali ni luar biasa malas...

Pesanan Raya Untuk Shahrulhairy.com


Assalamualaikum (eh yang ni kira juga ke????)


Salam raya untuk shahrul walaupun saya baru 'follow' blog anda tapi saya

sangat suka kerana informative dan pic cantek. Mohon maaf jika ada yg saya
buat mengecilkan pankreas atau liver sepanjang kunjungan ke blog anda. moga
raya tahun ni the best ever la. paling penting nk duit raya!!!



Fiza Omar

(campur salam cukup 50 patah perkataan heheehe~~)