CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 31, 2010

Sepi dan Aku.....

Semalam M.C so dok umah sorg2 sambil tgk tv....
Channel Citra ada Filem Sepi...
layan la citer ni... sedey gak...
ada 2 benda yg membuatkan aku memasukkan diri aku dalam filem ni....

Pertama sajak ni...

Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, Syurgaku
Tanpa dia
Malam menemaniku
Sepi memelukku
Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam
Biar ia sepi
Sepertiku...

erm... mmg menyentuh jiwa dan mmg masuk ngan diri sendiri.... jiwang lak tetiba huk huk huk....

Kedua

Watak Afdlin Shauki dalam filem Sepi ni agak sinonim ngan condition aku skrg...

alone.....

lonely......

Persoalan nye.. (macam nk jawab soalan karangan SPM plak) adakah kita perlu berkahwin semata2 nk puaskan hati org? xnk org tanya kita bila nk kawen? atau sbb mmg kita syg org tu dan bersedia untuk hidup bersama sepanjang hayat ngan dia????


Sila lah bagi jawapan untuk persoalan ini..........

4 comments:

ElyaElmo said...

hepi belated bedayy yaaa :)

lagenda4046 said...

Salam.. untuk soalan ini adalah bukan pada orang lain,.... semua pada diri kamu, kemudian selebihnya kamu serah pada NYA.


Symbian_Blogger.lagenda4046s603rd.blogspot

cik fiza said...

terima kasih lagenda4046.. mmg la saya sendiri perlu jawab soalan ini.. sengaja wujudkan persoalan tu bagi menarik sikit :) anyway lama x singgah ke blog yer.. :)

lagenda4046 said...

Salam.. tentang aplikasi untuk e72 kamu, kebanyakkan software di blog saya byk yg x sign..maknanya kamu perlu sign sndiri atau hacking phone kamu untuk install lebih byk perisian tapi setakat game java byk yg boleh diisi.. kamu boleh cuba baca dekat sini tentang hacking'
dah ada penerangan kat sini...
http://lagenda4046s603rd.blogspot.com/2009/08/hacking-mobile-use-opda-cer-opda-key.html

terima kasih, saya suke bace blog Cik Fiza.Blog pertama yg jadi kenalan saya. salam moga maju jaya.




Symbian_Blogger.lagenda4046s603rd.blogspot