CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, May 23, 2010

Weekend Yang Happy...

Alhamdulillah selamat sampai dari rumah awal pagi tadi..
Weekend ni mmg sangat penat tapi agak happy cz x terperap kt rumah macam selalu...

So ceritanya hari sabtu ke Pandan Jaya.. ikut my sis ke majlis perkahwinan adik kepada bestfren dia.. Kenal juga ngan kawan nye tu so suka la nk pi.. majlis agak grand cz khemah nye sampai 8 kut.. pjg giler... sederet ngan rumah.. (cz umah dia hujung sekali).. pastu nk jumpa pengantin lambat sket dia bersiap kami pun ke surau solat dulu... pas solat dgr bunyi kompang.. wah pengantin dh dtg.. semangat pakai tudung n kuar nk pi tgk pengantin.. F.Y.I. surau nye btul2 depan umah.. untung kn... then tertarik ngan bunyi kompang yang sekali dgn gendang.. teringat team Gema Tanjung SAMURA dlu2... mantap juga... tapi the funniest thing is, pasukan kompang (semua lelaki) pakai bj yg ala2 bj batik tapi corak nye bunga tulip setompok2 kaler pink dan kuning.. aku n mimie mmg gelak sakan la siap amik gambar lagi hiihihihihihi~~ nakal kn.. budak2 main kompang tu plak cm segan2 jek.. yela bj punya la comel hehehehe... sampai kt tempat pengantin plak, cik pengantin perempuan nye sgt sempoi, masa photographer dan kawan2 amik gambar, dia leh wat lambaian Miss World kt situ.. mmg comel heheheheheheh~~

Balik dari rumah pengantin, kami gerak ke Klang Centerpoint..
Mimie nk hantar laptop nye.. masa dok tgu tu, kami pun nampak la a da 2 org bdk kecik bkulit agak gelap (rasanya bkn org msia).. tetiba yang lelaki dtg masuk kedai dalam keadaan meraba2..(ala2 buta) pastu minta sedekah ckp "buta..buta..operation.." tapi yang masalah nye ialah, gaya dia xde lak cm buta cz dia x langgar tiang or palang kt area situ.. sambil nk minta tu, tgn dia yg meraba2 ni, nk sentuh2 bahagian belakang sorg pmpuan ni... tapi yg lelaki dia leh plak pgg kt tangan.. mmg musyikil kami kt situ.. nasib baik aku sempat elak hihihihihi~~


Dunia ni mmg pelik kdg2... tapi cara kita kena sesuai dgn keadaan...

p/s: seronok pi jemputan kawen, tapi dalam hati terkesan juga...

1 comments:

~..natakafisha..~ said...

cepat2 la kawen.. hehhe