CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 20, 2010

Ape perasaan korang???????? (entri khas untuk gadis bujang)

Ape korang rasa (untuk gadis manis yg masih blom kawen hehehehe~~ ) bila ada lelaki tanya korang soalan ni...


L : " berapa ribu?? 10 ribu cukup tak?? "

G : " alaa i xmau mahal2.. kalo RM7777 pun dah ok... " (cakap dgn gaya malu2 dan gedix ok )

L : " eh u.. murah sangat tu.. kt tempat i tu rate SPM jerk... "

G : " Gulp~! (terdiam cz kunun2 mula2 nk wat cm wanita suci wanita lindungan kaabah.. )


skrg dh ada rate ek?? ada kadar SPM bape STPM bape Diploma bape Degree bape Master bape PhD bape...

naya wooo... tapi persoalan nye, betul ke nilai harga hantaran tu untuk kita? untuk kelulusan kita? kalo ikutkan tak ternilai la harga.. mak abah besarkan dari kecik... byk belanja tu sampai nk dapatkan degree pn rasanya dh beratus ribu dh...



haaa..... sesiapa yg single.. marilah kita berkongsi... yg dah kawen pun boleh kongsi pendapat... sbb rasanya nk tahu kenapa keadaan jd cmni... org dlu2 ratus2 je hantaran kn....


p/s: dalam hati berbunga2.. doa2 moga Allah permudahkan... amin...

14 comments:

gadisBunga said...

wah...itu bunga2nya mcm tak lama lagi tuh. cemni. taruk 15k. tapi itu utk maskawin je. amcam, berani? kihkihkih

cik fiza said...

GB : wahai si gadis bunga.. takut juga bunga yg ku sangkakan kembang luruh di tengah musim... tapi letak mahal2 x mcm membebankan ke?

hamzah ian said...

gua berani

cik fiza said...

hamzah : ko tu budak kecik lagi... blaja pn x abis lg nk minang anak dara org ye?? tak igt tu pesan mak ko tu.. :P

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

kalau rate kita kira pakai timbang kati buleh dak..

sekati rm 150 buleh kot..


hahaha...


:)

MasZuber said...

hehee menarik juge tue,

sebenarnye lebih baik ikot kemampuan pihak lelaki la. kalo ade phd pun, letak mahal sgt kang x de sape yg mampu pule kan..

yg penting tidak membebankan. tp zaman sekarang nie, paling rendah hantaran 10K gak kot..lepas duit katering jea tue 10K. makan dah mahal maa...

tp kan ade kes gak, lelaki amek kesempatan kasi cek tendang kat pengantin pompuan. kureng asam btol..kalo dah xde duit, x yah kawen la kan...

hehheeee

cik fiza said...

ardzman : kalo timbang ikut kati, pakcik kayooo wooo...

mas : btul juga.. at least value seorg perempuan tu ada la penghargaan.. bg cek tendang tu sgt melampau laa sian perempuan tu...

Amni said...

Degree : Rm15,000
Diploma : Rm10,000
SPM : RM10,000 ke bawah...

tapi itu kawan nyer rate.. saya tak pernah terfikir pon dulu nak mintak berapa.. tak bagi pon takpe.. tapi orang cakap, jangan la sampai tak bagi pulak.. senang cite, kalo laki nak bagi, bagi je satakat yang mampu...=)

cik fiza said...

amni : wah2 siap ada kadar yang jelas gitu.. dasat..

sy setuju ngan amni bagi berapa yg mampu.. tp kdg2 pihak yg punya diri tak kesah tp mak and abah yg punya diri mungkin kisah di campur ngan sedara mara dan masyarakat sekeliling yg suka sibuk2..

tu yg jd payah... demand ssh x demand ssh...

cik fiza said...
This comment has been removed by the author.
nurkaloi said...

ngehehe...memang stuju
orang skrg ni letak wang hntran ikut kpd kelulusan n kerja
tapi my mOm kate
lau letak harge tggi2
tapi ank tak berape reti nak masak...tak berape reti menolong mak mertua t...susah gak....
ngehehehe

opppss yg diatas tu dituju for me...bukan org len k

ag satu t msti rase malu letak harga tinggi...bile dpt menantu baek punye budi...

**tapi jgn letak harge rndah sgt...takut termakan hati...ngehehe...**

renung-renungkan n slamt beramal

cik fiza said...

nur : ermm btul juga kata nur..letak mahal2 tp serba tak reti ssh juga.. nnt mesti kena ungkit.. malu je kn huhuhu

Peminat Katie Holmes said...

paling kurang sekarang 15 ribu mesti ada.haha

cik fiza said...

pemaniat katie holmes: 15 ribu tu baru duit hantaran je kn huhuhu