CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 7, 2010

Mari Translate Menu Hari Ini~~

Disebabkan sekarang ada kursus dari peserta antarabangsa, maka aku dengan jayanya perlu men'translate' menu pada setiap hari ke bahasa inggeris..

Keperluan wat cmni adalah sbb dorg ni foodneophobic iaitu fobia dgn makanan yg baru dorg tgk.. almaklumlah Malaysia kan kaya dengan makanan2 Melayu Cina India... Maka tgk kaler2 lain mcm menyebabkan dorg takut nak makan...

Tadi masa briefing dorg request utk sediakan tag nama (yang telah ditranslate kpd BI) supaya memudahkan dorg memilih makanan...

Menu yang telah aku translate kan pada hari ini dengan jayanya adalah~~~~ (sila jgn gelak kalau salah alih bahasa yer sbb sy tak blaja program bahasa dlu )


Lunch :

  • Chicken Tandoori (ayam tandoori)
  • Beef with sour spicy gravy (asam pedas daging hahahahahaha pjg betul translation)
  • salted egg (telur asin)
  • Egg plant soup (sup terung bulat heheheheeh comel je kn)
  • Vegetable Salad - bean sproud with fern (yg ni mmg pelik sket, sebenarnya kerabu taugeh)
  • Fish (senangin) with salted soy bean gravy (ikan senangin masak tauchu hahahaha puas aku cari ikan senangin dalam english tapi tak jumpa last2 aku letak je fish)

Dinner :

  • Grilled Chicken (ayam panggang)
  • Prawn Curry (kari udang)
  • Stir-fried spinach (bayam goreng je... nama bombastic kn)
  • Cucumber salad (timun salad)
  • Grouper with sweet sour gravy (haaaa ni ikan kerapu masak sweet sour hehehehe)
  • Naan bread (ni kira ok la kn)

Pening gak kepala aku nk alihbahasa semua menu ni selama 3 mgu.. pengsan~~

takpe cabaran utk aku.. so setiap hari kena buka kamus dan semak heheheehehhe~~

p/s : malas~~

12 comments:

Amyna said...

hai fiza..Myna x koje di intan. myna p kursus kat sana. Fiza koje kat intan ehh. intan mana ya?

ehh.. salam kenal dr Myna. hepyy blogging ^_^

cik fiza said...

amyna : ooo pi kursus ker.. sy kje di INTAN tp di Bukit Kiara...
salam kenal juga dari sy :)

Pencacai Alim said...

ada gakorg fobia dgn makanan baru..hakhak

Amyna said...

Ooo.. bukit kiara ehh. ingatkan intan espi. yerpp salam mesra & kenal =D =D

cik fiza said...

pencacai alim : eh mesti la ada.. manusia kn pelbagai.. sy ni fishphobic huhuhu~~

amyna : salam kenal juga.. singgah2 la ke blog sy yer :)

Poyaty said...

fizzie = translate je ke? rasa x boleh ke makanan tu. huhu

nurkaloi said...

ekekeke...
semak semak kamus
ughhh slmat menu kaloi takde
pnjg ag umo aku upenye..hehe

cik fiza said...

yaty : of coz la rasa skali hehehehe

Nur : resipi kaloi sy x wat sbb sahabat sy namanya cik nurkaloi.. kalo tak mmg dh syahid dah... hehehe~~

cik fiza said...
This comment has been removed by the author.
hamzah ian said...

tag tag tag.. hehe

nurkaloi said...

hahaha syahid.....
slmat takde
lau tak...innalillah...

cik fiza said...

NUR : iyer la wahai cik kaloi yg comel dan manja