CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 25, 2010

Semua Orang Nak Hidup Macam V.V.I.P

Siapa tak nak idup cm VVIP???

Pi mane2 org uruskan.. tak yah pikir ape2 pun..
semua free semua senang takyah tunggu...

nak makan dh berhidang..takyah beratur kt buffet line..
nak jalan ada org tgk kn kiri kanan...
sampai nk ke tandas pn org uruskan...
serba serbi terurus...

alahai indahnya idup...

tapi kadang kena gak berpijak di bumi yg nyata...
idup umpama roda... kadang atas kadang bawah...
bila di atas jgn lupa yg dibawah...
tu formula yg mudah..
sbb nanti bila kita di bawah.. moga2 org x lupakan kita juga...

ada benda boleh dilayan sebaik mungkin sbb menghormati VVIP
ada perkara kadang kena tgk semula samada perlu diberikan keistimewaan tu atau tak...
org sekeliling kdg mempertikaikan..
walaupun bukan dgn suara yg lantang..
tapi suara kecil itu ttp kedengaran...


siapa yg baca blog ni dan bakal jd VVIP satu hari nnt just ingatlah ape yg disampaikan..
pesanan ni utk diri sendiri juga..


p/s: minggu depan event besar... berdoa tiada masalah yg x dpt diselesaikan.. amin...

9 comments:

Pn Syg kpd En. Beh said...

Nak lah jadi VVIP, bile org asik kutuk aku, pahala aku bertambah2..Ngeh..Ngeh..Senang dapt point pahala~

cik fiza said...

sawi : mane de kutuk laaa.. tegur je heheheh

gadisBunga said...

jadi vvip is simply not easy. terlalu banyak protokol. terlalu byk guideline. org yg deal dgn diorg pun terpaksa ikut sama berpantang larang. penat.

better hidup macam kita-kita je. :)

Pencacai Alim said...

jadi sederhana lagi best

gadisBunga said...

cikfiza, saya mau tau lebih tentang anda. sila ke blog saya untuk tahu lebih lanjut

Poyaty said...

jd VViP mmg best

tp kite mana nk tau dia ade ramai musuh. jd biasa2 saja. senang fizzie.

nk gi pasa malam ke mkn kat warung ke xde org nak tembak. hihi

siti dahlia mohd rosle said...

kawan tersayang : hari yang akan kamu dilayan menjadi VVIP ialah hari perkahwinan kamu! (emosi pengantin)..

hehehe..

semoga segala kerja kamu memudahkan urusan orang lain hatta ke tandas sekalipun..insyaAllah,kerja kamu akan dipermudahkan kelak..

salam sayang

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

nampak gayanya terpaksa la gua tolak offer jawatan sebagai VVIP tu.. takut riak pulak kan.. kan..




p/s: anda telah saya tag.. sudi sudi lah menjawab tag itu ye... :)

cik fiza said...

GB : simple best kn.. xde la penat nk fikir protokol suma huhuhu tp sy keje jaga protokol utk org..

pencacai alim : simple is better...

yati : adoi.. xkn pi pasar pn org nk tembak.. bahaya2...

dahlia : dahlis cayang.. mmg kamu mood pengantin hehehe insya Allah kalo permudahkan org, org lain permudahkan kamu..

ardzman : eleehhh kalo dh dpt offer takyah la tolak.. redah aje.. jgn ler riak2.. humble pn ok per... sy dh buat tag kamu :)