CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 25, 2011

Lelaki Oh Lelaki~~

Mungkin ada yang terkecil hati..
Mungkin ada yang tersinggung..
Tapi ini cuma pandangan peribadi atas pemerhatian sahaja..

Semalam aku ke Jalan Haji Taib utk beli keperluan semperna nk ke Kelantan nnt..
Biasa la keje tempat masak2 ni mmg akan bjalan merata mencari barang keperluan..
Cari2 parking tak jumpa almaklumlah situ mmg sentiasa sibuk n penuh org.. PT yg memandu tu jenuh cari parking tak juga jumpa2.. pastu dia kata tak pe kita round sekali lagi (kali ke dua) untuk cari parking sambil tu leh cuci2 mata..

Mula2 aku tak berapa nk faham sbb lupa Jalan Haji Taib tu famous ngan aktiviti siang dan malamnya.. Jadi aku pn dok diam jek.. tetiba bila nampak akak2 n adik2 ni PT tu siap tegur2.. aku baru perasan.. rupanya ada aktiviti kurang sihat di situ huhuhu~~ Sedih dan kesian melihat mereka...





Badan masih tegap dan sihat.. kalo jd lelaki sempurna mesti boleh menyumbang kepada negara, agama dan bangsa... tp mereka pilih jalan itu...












Sayang seribu kali sayang...
Sudahlah sekarang akhir zaman lelaki makin kurang..
Makin pupus la lelaki2 ini bila suma dh transform jd cm pic kt atas ni huhuhu~~





Banyak faktor kenapa jd cmni..
tapi pokok pangkal hati dan diri sendiri..
Berdoa agar satu hari di buka pintu hati terima hidayah dari Allah untuk mereka ni...

Hidup ini kadang2 kejam tapi janganlah kita pilih jalan yg salah untuk mengejami diri sendiri...


nota kehidupan: makin berjalan mata makin banyak dilihat...makin terasa bersyukur nikmat Allah...









13 comments:

cikceriacorner said...

salam..

fieza selamat pagi...

opis saya berdekatan ngan jln itu..

permandangan mcm tu memang sudah biasa..

saya pon sedih..tp apekan daya itu jln yg mereka pilih..

arap mereka berubah..:)

Pn Syg kpd En. Beh said...

Pernah nampak budak lelaki g ikut Nyah tu.Budak lg tau..awal 20an aku rasa.Geli makkk

cik fiza said...

cik ceria : lagi la slalu nampak yer.. tu la mmg x dpt nk buat ape.. tp kecewa sbb ramai org sebangsa dan seagama dgn kita..

Salwa: budak? adoii rosak la... ape nk jd.. huhuhu

gadisBunga said...

dua alam.

yg peliknya this lately mcm ada byk sgt publisiti pasal pesis2 macam ni..tu pasal diorg makin bangga kot.

sedih kan? :)

BonekadalamChermin said...

ada rumah nur salam nearby
just untuk bg anak2 pekerja sosial ni
sedikit didikan dan jagaan






kesian kan?
dilahirkan dalam keadaan mcm tu
bukan salah mereka
huhu


...

lelaki berkualiti dah makin kurang
patutla sy x jumpa2 lagiiii

kihkihkih

.

hai fiza~

:)

cik fiza said...

GB : sy pn rasa dorg bangga bila di publisitikan secara meluas.. siap ada persatuan bagai... sgt sedih..

Cik boneka: mmg kesian pd kanak2 di rumah perlindungan sbb mereka x berdosa... itu la sy pn fikir makin ssh nk cari sbb makin ramai yg songsang.. xpe cik bonke kita kena teruskan pencarian kita :)

zns said...

hye dik..lama tak singgah sini

mmm...susahlah nak cakap hal macam gini..sebab banyak faktor..cumanya zns mcm fiza saja..doakan semoga satu hari ini akan ada sirna buat mereka

jeBateja said...

depa ni memang.....jadi lelaki sebenar kan best.....ishhh...tak rela aii....auwwww

cik fiza said...

zns : hye sis.. tu la lama juga x singgah ke blog sis... kita doakan yg terbaik utk suma

jebateja : x rela ke maakkk hehehehe

fikaryna said...

fiza..kalau yg sengaja terjebak 2 mmg songsang la..cuma pernah tgk mmg dari kecik lembut..parents pulak x tegas..terus sampai ke beso..

mmg kesian nasib depa nih..

cik fiza said...

mama ryna : tu la ada yg terikut2.. ada yg mmg dari kecil lembut.. ssh nk ckp juga kn kak.. kesian pn kesian tp mereka je yg boleh berubah utk kebaikan..

Amni said...

ujian untuk dorang... mudah-mudahan ada yang sudi bimbing dorang.. kadang orang ni cakap banyak.. tapi nak bimbing dorang tak nak plak.. kesian.... hummmm

cik fiza said...

amni : mereka pilih jalan itu huhuhu