CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, January 9, 2011

Sasaran Kerja Tahunan... Ayuh Bekerja~~

Ahhaaaaa... Untuk mencapai kejayaan kita kena ada rancangan...
Kebiasaan Awal2 tahun ni mmg akan laksanakan Sasaran Kerja Tahunan atau nama pendeknya SKT untuk semua jabatan kerajaan mmg tak asing lagi benda ni...
Jadi aku rasa seronok nak share (sebab tadi baru je pinda2 sket staf nye slide untuk present nnt) hihihi~~

1. Rancanglah SKT yang boleh dicapai dan relevan dgn tugas anda...
Kang wat merepek2 last2 xleh wat pun ssh juga.. tgk pencapaian lepas dan apa2 tindakan penambahbaik yang boleh dilaksanakan.


2. Rajinlah kita berusaha untuk capai SKT itu.. aku beruntung kerana team aku adalah org2 yg berpengalaman dalam tugas jadi kami sama2 rancang yang terbaik untuk semua :))




3. Ni pun seronok juga.. cubalah sayangkan kerja anda itu supaya semangat untuk bekerja.. Kalau dh x suka kerja nnt semangat juang pun luntur.. stress tu mmg la tapi untuk 2011 ini kena lah blaja mengatasi stress dan lebih professional dalam tugas ya...







4. Slogan ni mcm menarik juga.. sbb ada org kerja keras tapi jatuhkan org lain.. maka amalan itu jadi tak bagus kn kn kn?? So work hard & benice to people boleh dipraktikkan supaya org pn suka nk keja ngan kita....




5. Untuk chef2, pramusaji dan pembantu pramusaji kesayanganku yang amat rajin dan bertungkus lumus untuk tahun 2010 syabas dan tahniah... tahun 2011 kita buat yg lebih baik... kita berjaya atas sokongan kamu semua...











6. Untuk geng2 penginapan/asrama, kita bergerak ke arah lebih positif dan berjaya lebih lagi dari tahun 2010.. kekalkan kecemerlangan anda semua untuk perubahan ke arah yang lebih baik...




Untuk semua, harap kita sama2 dpt jadi penjawat awam / pekerja yang cemerlang.. Keutamaan diri diletakkan ke tepi supaya amanah dapat dilaksanakan dengan telus dan jujur..
p/s: ceria2kan diri :)






7 comments:

gadisBunga said...

kamu berpotensi jadi bos. heheh~

MasZuber said...

semangat dik akak bace entry ni pagi nie..:)

zns said...

hahaha..bagus betul entry nie...bersemangat jadinya..chaiyok2

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kat sini pun dok bz SKT

hehehehe

✿(^^,)✿

bulan darling said...

aku adelah pekerje yg terajin uitm pernah dapat hahaaha

HiSaM ! ! ! said...

caiyok2!

en_me said...

rajinnyerrr.. ihiks