CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, April 4, 2011

Langkah Bendul.. Sampai hati cakap kami begitu...

Citer ni hanyalah luahan perasaan.. Mungkin ada yang berpendapat benda ni remeh temeh.. Tapi pada aku, kita patut jaga hati dan sensitiviti orang lain lebih2 lagi sedara mara kita.. Citer nye bermula pd hari sabtu lepas.. Dapat jemputan untuk mesyuarat perkahwinan sepupu.. Ya, dia 2 tahun lebh muda dari aku dan dah nk menikah bulan 5 nnt.. Aku tak de dengki pun.. Kami sekeluarga datang terawal sikit.. janji pas maghrib tp saje dtg awal.. Sembang2 pastu masuk maghrib suma pi bersolat.. Pas makan2 suma sementara tunggu mesyuarat dok la bersembang2 ngan kazen2 yg ada.. FYI, masa majlis bertunang dia dlu berlaku adegan sentap juga tp malas nk ungkit jadi kami wat seperti biasa je la.. Topik biasa je.. tetiba masuk pasal langkah bendul... Ok, topik yg dimulakan dgn gurauan.. Fiza : Kalo adik orang nk kawen dlu, org tak kesah asalkan dapat cincin or ape2 (dgn niat bgurau) Makcik : Amboi pandai kakaknya demand yer.. (sambil ketawa2) Mak : Jangan ngade2 (serius tetiba :P) Tetiba adegan tu disampuk oleh bakal pengantin... H : Haaa... tu la kn, nasib baik lah x kena bagi langkah bendul ni pada kakak2 sedara, kalo tak, teruk la Bakal suami H tu nanti... Fiza & Makcik : D.I.A.M FYI, dia ada 3 orang kakak sepupu yang masih single n hot... Patut ke keluarkan statement mcm tu... Serius kecik hati.. Tapi aku diam je.. Bila balik adik aku marah... Dia kata tak patut ckp mcm tu... Iya kami tau kami belum ada yang masuk meminang dan dia sangat laku.. Tapi jaga la juga hati insan2 yg rapuh ni.... Terngiang2 kut ayat tu... Ape pendapat korang? nota kehidupan : jodoh itu anugerah.. ada yang cepat ada yang lambat..

5 comments:

MasZuber said...

xpe la dik,

biorle diorang macam tue,

kalo rush kawen sekarang pun, tiada jaminan akan bahagia di kemudian hari.

jadinya sekarang, kita doa jea, jodoh itu ada. di antara lambat atau cepat. tak kisah, asalkan yang baik hendaknya kan.

jeBateja said...

mmg tak patut...JODOH tu ALLAH yang tentukan....sape plak kita..kan..kan....

Ko sabo FIZA...sudah ada kerjaya...jaga kerjaya baik2...

jodoh hang...biaq tuhan tentukan...

ainhanani said...

haish.memanglah dye tu mulot takde insuran.menyampah!!
"takpe,lepas ni giliran kau" hehee.

gadisBunga said...

biasanya org yg tak terkena lagi ni mmg suka cakap sesedap rasa. :)

cikceriacorner said...

ehehe..biaula ape org nak kata..

xluak pon dik..sabau aje la ek..:)