CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, April 8, 2011

Penatnya Jadi Ketua huhuhu~~

Seriusly mmg penat..
Setiap hari kena buat muka happy muka ceria depan staf..
Sebab takmau staf salah anggap kata kita marah kt dia pula..
Pastu kena selalu bersedia menadah telinga dengar masalah2 dan juga rungutan2 yang kadang2 kalo pk balik pun benda simple je..

Pastu nak berlaku ADIL...
Ni la yg paling susah nak buat..
Especially bila ada 2 team..
Akan terwujud gak perbandingan kalo tak banyak pun sikit...
Sebab ada staf yang baik ada yang malas dan ada yang rajin dan macam2 lagi....

Selalu kena fikirkan yang terbaik untuk suma org..
Kena fikirkan kursus2 dan juga cara kerja yang terbaik untuk team..
Sebab kalo dorg wat salah, kita gak yang kena...
Kaw2 kena marah ngan bosssssssss....

Harap2 aku cukup kuat untuk mengekalkan kesiapsediaan ni dan jalankan tanggungjawab



nota kehidupan: jarum yang patah jangan disimpan.. hati yang patah nk simpan ke nk buang?

2 comments:

MasZuber said...

buang terus la dik..hati yg patah tuh.

gadisBunga said...

hati yg patah dah tentu tak sedap. baik makan lauk paru je. dgn nasi lemak panas2. woohooo!!!