CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 5, 2011

Jangan Diskriminasi Boleh Tak??


kredit: http://andi-kheydot.blogspot.com/2010/11/diskriminasi-tulisan.html

Serius sgt tak suka bila kita masuk kedai baju ke ape ke tetiba ada plak sales girl yang pandang slek kt kita ni macam la kita tak berduit...



Ntah ape2 ntah..



Apelah salahnya layan baik, senyum, tanya boleh nk bantu ke ape ke..



Ini dok ngan kawan sok sek sok sek mcm mengumpat customer.. Ada ke patut??







Pastu bila ditanya2 boleh plakk jawab mcm endah tak endah..



Adoi sakitnya hati mcm tu..



Daripada nk survey2 kunun nk beli, terus cancel dan rasanya takkan masuk kut kedai tu lagi..







Bukan nk pandang rendah pada salesgirl or promoter tapi tolonglah..



Sila jgn diskriminasi pelanggan.. kadang org nampak xde duit ntah2 kaya raya kita x tau..



Mane tau org tu mystery customer yg diupah oleh syarikat utk tgk prestasi ke.. haaa padan muka!!!







Ni pengajaran untuk kita semua...



Jangan diskriminasi..



Jangan pandang rendah orang lain..



Jangan berlagak...







notakehidupan: moga Allah memberikan taufik dan hidayah kepada kita semua...

4 comments:

hiro said...

haaa.betul!

wak gelas said...

wak pon nak pinjam duit la dgn kamuuu huuuuee.... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

nurkaloi said...

hurmm kaloi pun pernah jerk hdapi stuasi cam gini
memg takkan masuk lg laa kdai camtuh huh !

jeBateja said...

biasa lah...manusia....