CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, January 21, 2012

Lain Padang Lain Belalang~

Salam semua...
Kepada kawan2 yg bercuti pjg sempena raya cina ni hati-hati di jalan raya.. sebab smlm balik dr Banting byk giler eksiden..ngeriii...

Lama sungguh tak mem-blog-kan diri..
Tempat baru lain dari tempat lama ye kawan-kawan..

Dulu tempat lama selesa sgt2..
Siap ada bilik, PC sendiri, selesa sgt2...
Tempat baru hanya ada meja, kerusi dan........ pen pn tadak...
Takpe la sbb niat ikhlas kn nk keje berbakti maka nya aku redha...

Seminggu yang pertama ni aku diberikan orientasi oleh boss dan kawan-kawan seangkatan.. Macam masa sekolah dulu pas jumpa PIC utk setiap segmen, kena amik tandatangan hihihi~~ baru nk berkenalan dan beramah mesra ngan semua org... sbb baru lagi so masih malu2 kucing laaaaa... tapi bila aku lapor diri semua mcm terkejut la sbb aku muda nk pimpin department yg besar huuuu~~~ cabaran hebat ni....

Ada ketikanya, rindu la dgn tempat lama.. serius sgt rindu... tapi apa boleh buat.. kena la hadapi cabaran... kena keluar dari zon selesa... alamakk tersedih la plak pagi2 ni... kawan-kawan, plzzz support aku ye... kena kuatkan semangat untuk bekerja dgn lebih baik lg...

Dan pada hari jumaat hari ke-5 aku bertugas, aku parking baik punya dekat depan unit forensik atau dalam nama lain nye Rumah Mayat, masa pagi tu ada space utk parking so selesa la dok parking situ, bila petang nk balik dalam kul 5.30 ptg cmtu, terkejut beruk akuuuuu.. no plat depan hilang!!!! dah la masa tu area parking tu dh xde org.. mmg serammmmm.. cepat2 aku masuk kete, lock pintu baru call adik aku tanya mana nk buat no plat baru... yang tak tahan tu siap nk tanya nk kena wat report polis ke.. adoiiii.. mmg tragis sgt laaaaaa....

Hahahaha.. pengalaman la kn... next time tobat aku nk parking situ huhuhu~~~
Banyak lagi nak cerita tapi rasanya nnt aku sambung lagi... hahahaha citer kelakar pn banyak...

Gambar farewell nanti aku masukkan dengan episod hujan airmata farewell party ekkk...


notakehidupan: rindu~

4 comments:

Dira Arzmi said...

no plat ilang??aduuhhh ngeri mak...hehehe

ardz marn said...

nombor plat hilang nak buat report polis.. well, that's a good one.. wakakaka...

ayanuts said...

he..he..xpe la..dkt tmpt baru kadg2 lagi better dari tmpt lama

nurkaloi said...

tak sabar eah nk tgok episod hujan air mata hehehe